ΑΒΕΡΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

2021-2022

ΕΝΑΡΞΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο αναγκαστικής αργίας το Αβέρτο Θεατρικό Εργαστήρι ξεκινά ξανά τη λειτουργία του, με την ευχή και την ελπίδα να μην βρεθούμε ξανά στην ίδια θέση, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όπως καθορίζονται από την επίσημη πολιτεία, με ολιγομελή τμήματα και με την πεποίθηση ότι το Θέατρο είναι μια ανάγκη ζωτικής σημασίας για τον άνθρωπο.

Το Αβέρτο Θεατρικό Εργαστήρι απευθύνεται σε όλους, όσες και όσους, αγαπούν το Θέατρο και θέλουν να γνωρίσουν στην πράξη. Την εκπαιδευτική ομάδα συντονίζει ο Βαγγέλης Οικονόμου, σκηνοθέτης –εμψυχωτής θεάτρου , και αποτελούν εκπαιδευτές στη θεατρική εκπαίδευση, συνεργάτες στο «Αβέρτο Θέατρο».

Όλα τα τμήματα θα ολοκληρωθούν με παρουσιάσεις – “παραστάσεις” τέλη Ιουνίου.

Υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσει κάποιος τα 2 πρώτα μαθήματα κάθε κύκλου χωρίς την υποχρέωση εγγραφής (ως δοκιμαστικά).


Πληροφορίες –Εγγραφές: Προσωπικά μόνο με ραντεβού.

( Πτολεμαίων 26, 4ος όροφος, στάση Αντιγονιδών)


ή στα: www.avertotheatro.gr www.facebook.com/averto.theatro


ή στα τηλ: 2310 524006 (Wind) & 6940 704900 & 6974 612391 (Vodafone)


(& στο Viber 6974 612391 )


& μέσω Skype: ΑΒΕΡΤΟ ΘΕΑΤΡΟ


Μπορεί επίσης κάποιος να μας στείλει ονοματεπώνυμο, e-mail ή και τηλέφωνο και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί του.


Για τη φετινή χρονιά θα δημιουργηθούν οι εξής κύκλοι:

 


α) ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ
(Οκτώβρης 2021– Ιούνης 2022) κάθε ΤΡΙΤΗ & ΠΕΜΠΤΗ 5.00 -7.30 μ.μ.


Απευθύνεται σε όσες και όσους θέλουν να ασχοληθούν συστηματικά με την υποκριτική. Αντικείμενα των μαθημάτων είναι: η υποκριτική, ο αυτοσχεδιασμός, η θεατρική έκφραση, η δυναμική της ομάδας, η καλλιέργεια ρυθμού και κινητικών δεξιοτήτων, οι ασκήσεις φωνητικής. Ο κύκλος αυτός είναι διετής και η επόμενη χρονιά (“Εφαρμογή Θεατρικής Πράξης”) ολοκληρώνει στοιχειωδώς μια πρώτη προσέγγιση της υποκριτικής τέχνης.


β) Ο κύκλος «ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ» («ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΒΑ… ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ» – «Ανεβάζοντας ένα θεατρικό έργο»)

Ο στόχος αυτού του κύκλου είναι να μελετηθεί και να βιωθεί στην πράξη, ο τρόπος εργασίας του ηθοποιού από τις πρώτες πρόβες (δραματουργική επεξεργασία -αναγνώσεις – αυτοσχεδιασμός) ενός θεατρικού κειμένου, μέχρι το ανέβασμα της παράστασης. Ο κύκλος του είναι μοναδικός πρακτικός.

Ο κύκλος θα ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου με την παράσταση του θεατρικού κειμένου που θα επιλεγεί όταν συμπληρωθεί το τμήμα.

Απευθύνεται αποκλειστικά σε ενήλικες, άνω των 25 χρόνων, που αγαπούν το Θέατρο και θα ήθελαν να ασχοληθούν με αυτό, είτε είναι ερασιτέχνες ηθοποιοί που θα ήθελαν να εμπλουτίσουν την εμπειρία τους.

κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ 6.00 – 8.00 μ.μ.

γ) Θεατρικές Ομάδες Πρωτοβουλίες (απευθύνεται σε αποφοίτους προηγούμενων κύκλων και τους δίνεται η δυνατότητα να εκφραστούν καλλιτεχνικά μέσα από το ανέβασμα παραστάσεων.

Τα μαθήματα θα διεξάγονται σύμφωνα με τους κανόνες και τις προϋποθέσεις ασφαλούς λειτουργίας, και θα τηρούνται όλα τα μέτρα που προβλέπονται για τον περιορισμό της μετάδοσης του COVID-19, όπως ανακοινώνονται περιοδικά από τον Ε.Ο.Δ.Υ.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα στο Αβέρτο δυνατότητα συμμετοχής έχουν αποκλειστικά μόνο όσοι

α) Όσοι έχουν κάνει εμβόλιο (τουλάχιστον 14 ημέρες από την ημερομηνία της τελευταίας δόσης),

β) όσοι έχουν νοσήσει (έως και 6 μήνες μετά),


Επίσης εκτός από τις λεπτομερείς οδηγίες που αναφέρονται στη λειτουργία του χώρου (απολύμανση, αερισμός, χρήση αντισηπτικών κ.λπ.) και είναι αποκλειστική δική μας ευθύνη, θα πρέπει να επισημανθεί ότι τα μαθήματα θα γίνουν με τη χρήση της ιατρικής μάσκας.

Leave A Comment