Ταυτότητα

Το “Αβέρτο Θέατρο” είναι μία εταιρεία θεάτρου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που δημιουργήθηκε μέσα από την ανάγκη συνεργασίας μιας ομάδας καλλιτεχνών με κοινές διαδρομές στο χώρο του Θεάτρου και της θεατρικής εκπαίδευσης, με σκοπό τη δημιουργία, την καθιέρωση και την ανάπτυξη:

ενός χώρου συνάντησης νέων ρευμάτων θεατρικής έκφρασης (ηθοποιών, σκηνοθετών, θεατρικών συγγραφέων, σκηνογράφων, ενδυματολόγων, φωτιστών και όλων εκείνων που επιθυμούν να εκφράσουν τη δική τους πρόταση, μέσα από τις αρχές που ορίζει ένα Θεάτρου Συνόλου),

ενός χώρου εκπαίδευσης, ένα θεατρικό εργαστήρι,  για όσες και όσους θέλουν να γνωρίσουν και να ασχοληθούν στην πράξη με την τέχνη του Θεάτρου, χωρίς τεχνητούς διαχωρισμούς “επαγγελματία” και “ερασιτέχνη”,

τη δημιουργία Ομάδων θεάτρου με απώτερο στόχο να λειτουργούν αυτόνομα, με δικό τους όνομα, τρόπο συγκρότησης, λειτουργία και καλλιτεχνικές αναζητήσεις.

Ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Βαγγέλη Οικονόμου σκηνοθέτη –εμψυχωτή θεάτρου, με στόχο τη διάδοση της θεατρικής πράξης, εστιάζοντας στην πεποίθηση ότι ο καθένας μπορεί να κάνει θέατρο, μέσα από τις αρχές της  συλλογικής δράσης.

Δεν αποτελεί το προσωπικό όραμα δημιουργίας ενός ατόμου, ούτε αποσκοπεί  στην προσωπική προβολή αυτών που συμμετέχουν στη λειτουργία του. Πιστεύουμε στις αξίες της συνεργασίας και της συλλογικής δράσης και επιθυμούμε να γεννηθεί μέσα από αυτές ένας ζωντανός πυρήνας δημιουργίας και παρέμβασης στον πολιτισμό της καθημερινότητας.

Το «Αβέρτο Θέατρο» φιλοδοξεί –όπως το λέει κι ο τίτλος του- να είναι ένας ανοιχτός, σε κάθε νέα πρόταση, οργανισμός, ξεκάθαρος στην αντίληψή του για το Θέατρο, γενναιόδωρος, προκλητικός κι ελεύθερος από προκαταλήψεις και στερεότυπα.

Στόχος μας να καλυφθεί η συνεχής αυξανόμενη ανάγκη των ανθρώπων -ιδίως των νέων- για ένα θέατρο διαφορετικού περιεχομένου και μορφής από το υπάρχον.

Απαραίτητο για να συμβεί αυτό είναι η ύπαρξη μιας θεατρικής εκπαίδευσης που βασίζεται στην πράξη -και όχι στα λόγια- στην έννοια της Συλλογικής Δράσης και στο σεβασμό της επιθυμίας του εκπαιδευόμενου, αντιμετωπίζοντάς τον ως δρώσα προσωπικότητα.

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ:

* Αβέρτο Εργαστήρι Θεάτρου

* Χώρος (Θεάτρου, Εργαστηρίου, Σεμιναρίων)

* Ομάδες  Θεάτρου στο “Αβέρτο Θέατρο”