Ταυτότητα

Το “Αβέρτο Θέατρο” είναι μία εταιρεία θεάτρου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία του Βαγγέλη Οικονόμου, σκηνοθέτη –εμψυχωτή θεάτρου,  τον Σεπτέμβριο του  2010, με στόχο τη διάδοση της θεατρικής πράξης, εστιάζοντας στην πεποίθηση ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να ασχοληθεί στην πράξη με την τέχνη του θεάτρου, χωρίς τεχνητό διαχωρισμό σε “επαγγελματία” ή  “ερασιτέχνη”.

Στόχος μας
η κάλυψη της συνεχούς αυξανόμενης ανάγκης των ανθρώπων να γνωρίσουν το θέατρο και να εκφραστούν μέσα από αυτό, ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου, καταγωγής, μορφωτικού επιπέδου, επαγγέλματος.

Πιστεύοντας στις αξίες της συνεργασίας και της συλλογικής δράσης επιθυμούμε να γεννηθεί μέσα από τις δράσεις μας ένας ζωντανός πυρήνας δημιουργίας και παρέμβασης στον πολιτισμό της καθημερινότητας της πόλης μας, τη Θεσσαλονίκη.

ΔΡΑΣΕΙΣ:

Η λειτουργία ενός θεατρικού εργαστήρίου,  για όσες και όσους θέλουν να γνωρίσουν και να ασχοληθούν στην πράξη με την τέχνη του Θεάτρου, με διάφορα προγράμματα, σεμινάρια, εκπαιδευτικούς κύκλους.

Η δημιουργία Ομάδων Θεάτρου με απώτερο στόχο να λειτουργούν αυτόνομα, με δικό τους όνομα, τρόπο συγκρότησης, λειτουργία και καλλιτεχνικές αναζητήσεις.
(Στο χώρο μας λειτούργησαν μέχρι σήμερα η επαγγελματική ομάδα “ριSκο” και οι ομάδες θεατρικής πρωτοβουλίας: “Άνευ προηγουμένου” και  “Οι άλλοι”).

Το «Αβέρτο Θέατρο» φιλοδοξεί –όπως το λέει κι ο τίτλος του- να είναι ένας ανοιχτός, σε κάθε νέα πρόταση, οργανισμός, ξεκάθαρος στην αντίληψή του για το Θέατρο, γενναιόδωρος, προκλητικός κι ελεύθερος από προκαταλήψεις και στερεότυπα.

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ:

* Αβέρτο Εργαστήρι Θεάτρου

* Χώρος (Θεάτρου, Εργαστηρίου, Σεμιναρίων)

* Ομάδες Θεάτρου

Το ίδιο το «Αβέρτο Θέατρο» έχει τη δυνατότητα να συγκροτήσει ομώνυμη Θεατρική Ομάδα κάθε φορά που θα αισθανθεί την καλλιτεχνική ανάγκη να εκφραστεί, μέσα από συγκεκριμένα θεατρικά, ή μη κείμενα.