“Μια υπέροχη Κυριακή για εκδρομή” (Ομάδα πρωτοβουλίας: “Άνευ προηγουμένου”)

Η ομάδα πρωτοβουλίας «Άνευ Προηγουμένου» του θεατρικού εργαστηρίου του «Αβέρτο Θέατρο» παρουσιάζει σε επανάληψη τη θεατρική παράσταση: «Μια εξαιρετική Κυριακή για εκδρομή» του Τεννεσσή Ουίλλιαμς, μόνο για δυο Σαββατοκύριακα 4-5 και 11-12 Μαρτίου 2017. Πτολεμαίων 4ος όροφος. Σάββατο στις 21.00 -Κυριακή στις 19.00. Είσοδος Ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο: 693 295 5263 (11.00-14.00 και 17.00 -19.00).

Για το έργο:

Ο Ουίλλιαμς έγραψε το δίπρακτο αυτό το έργο το 1979. Ο τίτλος στα αγγλικά είναι: “A lovely Sunday for “Creve Coeur”». Το “Creve Coeur” (Ραγισμένη Καρδιά) ονομάζεται μια παραλίμνια περιοχή, κοντά στο Σαϊντ Λιούις, όπου μία από τις ηρωίδες του έργου, σχεδιάζει ένα Κυριακάτικο Πικ -νικ.
Η δράση τοποθετείται στο τέλος της δεκαετίας του ΄30, λίγο πριν την έναρξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, εποχή ζυμώσεων έντονων αδιεξόδων, στην κοινωνία της Αμερικής την εποχή της Μεγάλης Κατάθλιψης -Ύφεσης (Great Depression), μετά το μεγάλο οικονομικό κραχ του 1929
. παράδοξο, για το ύφος του Τ. Ουίλλιαμς, έργο. Μια γλυκόπικρη κωμωδία. Ένα κουαρτέτο μοναχικών γυναικών που προσπαθεί να επιβιώσει η κάθε μια -σύμφωνα με τον τρόπο, τα όνειρα, το επίπεδο, τους φόβους, τις νευρώσεις ή την παράνοιά τους, στη σκληρή πραγματικότητα.
Ένα έργο που γράφτηκε τέσσερα χρόνια πριν από το θάνατο του δημιουργού του και που οι «χαρακτήρες» του συγκεντρώνουν στοιχεία από τις αθάνατες ηρωίδες του Ουίλλιαμ αλλά με έναν τρόπο γκροτέσκο. Ένα συγγραφέας με καταλυτικό χιούμορ, συγκίνηση, ανατροπές και μια απρόσμενη λύση που κάνει το ιδιαίτερο αυτό κείμενο, να μοιάζει ως μοναδική περίπτωση στο έργο του.
Στο μικροαστικό δωμάτιο της Μπόντυ συνωστίζονται πάθη, ανεκπλήρωτα όνειρα, σχέδια ζωής, ανεπίδοτοι έρωτες, κοινωνικές κι ερωτικές προσδοκίες, εντάσεις, αστείες καταστάσεις, υπεροψία, παράνοια, μικρόψυχοι υπολογισμοί, ήττες, συμβιβασμοί, βασικά στοιχεία της γραφής του Ουίλλιαμ.
Μετάφραση –Προσαρμογή -Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Οικονόμου
Σκηνικά -Κοστούμια: Ομαδικά

ΔΙΑΝΟΜΗ:

ΜΠΟΝΤΥ: Ματία Καραμάνου
ΝΤΟΡΟΘΥ: Χριστίνα Δαγκάκη -Όλγα Μολίδα
ΕΛΕΝΑ: Ελένη Λόγγου -Λίζα Μιμιλίδου
ΓΚΛΟΥΚ: Μάγδα Τογκούρη

***Ημερομηνίες και ώρες παραστάσεων :
Σάββατο 4/3-Κυριακή 5/12 ,
Σάββατο 11/3-Κυριακή 12/3 ,
Σάββατο 21.00 -Κυριακή 19.00

***Απαραίτητη η κράτηση για τη δική σας καλύτερη εξυπηρέτηση.

***ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 693 295 5263
ώρες κρατήσεων : 11.00πμ-14.00 και 17.00 -19.00

***Πτολεμαίων 26, 4ος όροφος,Θεσσαλονίκη

***Είσοδος ελεύθερη
——————————————– ——————————————-

Το Αβέρτο Θέατρο είναι ένας καλλιτεχνικός -εκπαιδευτικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που δημιουργήθηκε μέσα από την ανάγκη συνεργασίας μιας ομάδας καλλιτεχνών με κοινές διαδρομές στο χώρο του θεάτρου και της θεατρικής εκπαίδευσης.
Ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της Βαγγέλης Οικονόμου, σκηνοθέτη –εμψυχωτή θεάτρου, με στόχο τη διάδοση της θεατρικής πράξης, εστιάζοντας στην πεποίθηση ότι ο καθένας μπορεί να κάνει θέατρο, μέσα από τις αρχές της συλλογικής δράσης.

* * *
Πτολεμαίων 26 4ος Όροφος, 54630, Θεσσαλονίκη
τηλ // φαξ.: 2310 524 006 – 6940 704 900
Ιστοσελίδα: www.avertotheatro.gr
e-mail: avertotheatro@yahoo.gr/avertotheatro@yahoo.gr
www.facebookthe.com .

φωτογραφίες: Σιδέρης Νανούδης

κι άλλες φωτό εδώ

Leave A Comment