“Τα εργαζόμενα κορίτσια… δε γερνούν ποτέ!” (Frank McGuinness) Θεατρική Ομάδα ριSκo (πρωην Στρατόπεδο Κόδρα)

Συνεχίζονται για τρίτη εβδομάδα οι παραστάσεις του έργου ” Τα εργαζόμενα κορίτσια… δε γερνούν ποτέ!” Μια παράσταση που βασίζεται στο κείμενο “Factory girls” του Frank McGuinness από τη θεατρική Ομάδα “Ρισκο” σε συνεργασία με το “Αβέρτο Θέατρο” , σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Οικονόμου . Από 4 έως 4 Δεκεμβρίου για 15 μόνο παραστάσεις, στο Studio «Κοιτώνες», Γ’ Κτίριο, του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα. (Τέρμα της οδού Σοφούλη, Καλαμαριά.) Παρασκευή, Σάββατο 21.00 και Κυριακή 20.00 .
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ: τηλ: 690 999 2163. Η είσοδος για τους ανέργους είναι ελεύθερη με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας.

http://vimeo.com/31585166

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Μια παράσταση τόσο επίκαιρη όσο ποτέ. Ένα έργο που αναφέρεται στις σχέσεις πέντε εργαζόμενων γυναικών που ζουν το πολιτικοοικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο της Ιρλανδίας των αρχών της δεκαετίας του ’80. Πέντε εργαζόμενες γυναίκες που ούτε μεγαλώνουν ούτε γερνούν ποτέ αλλά παραμένουν πάντα, σύμφωνα με τον συγγραφέα του έργου Frank McGuinness, εργαζόμενα… κορίτσια!

Ένα έργο σχέσεων που, με όπλο το χιούμορ και τη συγκίνηση, στοχεύει την καρδιά και το μυαλό των θεατών και που βρίσκεται πολύ κοντά στο κοινωνικό σκηνικό της Ελλάδας του σήμερα.

Πέντε εργαζόμενα κορίτσια, σε ένα εργοστάσιο υποκαμίσων, που βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, έρχονται αντιμέτωπες με αυτό το γεγονός αλλά και με τους εαυτούς τους, τους φόβους, τις επιθυμίες τους, τις αντιφάσεις τους, μέσα από τους ρόλους, με συγκεκριμένα καθήκοντα και περιορισμένες προσδοκίες. για τη ζωή, που τους έχουν κοινωνικά επιβληθεί.

Η στάση τους απέναντι στις προσβλητικές εργασιακές συνθήκες που αντιμετωπίζουν θα τους δώσει το δικαίωμα να αμφισβητήσουν αυτούς τους ρόλους και να δουν με άλλο μάτι τη ζωή τους –ίσως και το μέλλον τους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 

Μετάφραση -προσαρμογή: Θεατρική ομάδα ριΣκο

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Οικονόμου

Σκηνικά: ARQLAB (σε συνεργασία με τον Μάριο Καρακώστα)

Κοστούμια: Έλλη Τελεβάντου

Φωτισμοί: Στράτος Κουτράκης

Μουσική επιμέλεια: Ειρήνη Σταυρέ

Βοηθός φωτιστή: Μαρία Μαντζιάρη

Χειρισμός κονσόλας ήχου : Ειρήνη Σταυρέ

Σχεδιασμός έντυπου υλικού: Αντώνης Ντεβετζιδάκης

Φωτογραφίες: Μαριάνα Ρούνη

Δημόσιες σχέσεις & Επικοινωνία: Δέσποινα Ντεβετζιδάκη

Παραγωγή: Θεατρική Ομάδα ριΣκο

 

Παίζουν (με σειρά έμφανισης)

Έλεν: Λίλη Λαμπούδη, Βέρα: Φανή Αραμπατζίδου, Ρεβέκκα: Έλενα Δαμίγου, Ούνα: Αγγέλα Μπολέτση, Ρόζμαρυ: Μαρία Κωνσταντά -Γιούλη Παναγιωτίδου (διπλή διανομή) , Ρόαν: Γιώργος Σαββίδης, Μπόνερ: Ορέστης

Η Θεατρική ομάδα “ριSκο”

Ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2009 με τη μορφή μη κερδοσκοπικής εταιρίας. Η επιθυμία της πρακτικής ενασχόλησης με το θέατρο καθώς και η εμπειρία των μελών της, από διάφορα θεατρικά εργαστήρια και ομάδες της πόλης, οδήγησαν στη δημιουργία αυτής της ομάδας. Είναι μια θεατρική ομάδα, η οποία εμπνέεται και επιμένει να λειτουργεί σε όλα της τα επίπεδα με το πνεύμα της συλλογικότητας, αυτοχρηματοδοτούμενη και χωρίς μόνιμη θεατρική στέγη (σήμερα φιλοξενείται στο “Αβέρτο θέατρο”). Η πρώτη της παραγωγή ήταν “Η δολοφονία της οδού Αποντάκα”, μια δουλειά πάνω στο έργο του Χοσέ Τριάνα “Η νύχτα των δολοφόνων”, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Οικονόμου, εμψυχωτή της ομάδας από την ίδρυσή της. Με αυτήν την παράσταση πρωτοεμφανίστηκε στο φεστιβάλ του Κ.Θ.Β.Ε. “to Act or not to Act?” τον Ιούλιο του 2010 στην “Πειραματική σκηνή” της Μονής Λαζαριστών (α’ εκδοχή) και στο “Studio Κοιτώνες” του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα (β’ εκδοχή) όλο το Φλεβάρη του 2011.

 

Πληροφορίες:

 

Από 4 έως 27 Νοεμβρίου για 12 μόνο παραστάσεις, στο Studio «Κοιτώνες», Γ’ Κτίριο, του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα. (Τέρμα της οδού Σοφούλη, Καλαμαριά.)

 

ΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Παρασκευή, Σάββατο 21.00 και Κυριακή 20.00

 

Λεωφορείο Νο 5 (ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ – ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ), στάση Βερβελίδη

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ : Γενική είσοδος: 10 ευρώ

 

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ: τηλ: 690 999 2163

 

Η είσοδος για τους ανέργους είναι ελεύθερη με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας.

Leave A Comment