Μεβουλιώτης Μάριος

Βιογραφικό

Μεβουλιώτης  Μάριος

Ηθοποιός

Σπουδές: Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης.

Εργάζεται ως επαγγελματίας ηθοποιός και εμψυχωτής θεατρικού παιχνιδιού από το 2003 έως και σήμερα.

Υπήρξε ενεργό μέλος της Πειραματικής Σκηνής της Τέχνης επί δεκαπέντε χρόνια, συμμετέχοντας ως ηθοποιός σε περισσότερα από τριάντα έργα.

Συνεργάστηκε με το Κ.Θ.Β.Ε., με ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., με θεατρικές ομάδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, μουσεία, το Δίκτυο Θέατρο στην εκπαίδευση, το Τμήμα Κινηματογράφου και το Τμήμα Θεάτρου, εκδόσεις βιβλίων, την ΠΟΣΓΚΑμέΑ κ.ά.

Συμμετείχε σε εργαστήρια θεάτρου με τους: Η. Λογοθέτη, Κ. Φαρμασώνη, Ε. Καραμπέτσου, Remi De Vos, Τσ. Γκραουζίνις, Ν. Κάρποφ κ.ά.

Είναι πρωταθλητής στίβου.

Έχει ασχοληθεί με χορό, με τεχνικές κλόουν, παντομίμα και ακροβατικά.

Έχει σπουδάσει θέατρο αντικειμένου και εμψύχωση κούκλας και μάσκας με τον Koldo Vio και τον Huanho Koralles.

Ως εμψυχωτής – εκπαιδευτής θεάτρου σχεδίασε και επιτέλεσε ποικίλα θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα και δραματοποιήσεις παραμυθιών.

Συνεργάζεται με το «Αβέρτο θέατρο» διδάσκοντας σε εκπαιδευτικούς κύκλους του εργαστηρίου του, Υποκριτική, Θέατρο του Αντικειμένου και Αυτοσχεδιασμό. Είναι υπεύθυνος σχεδιασμού τοπυ εκπαιδευτικού προγράμματος που έχει την ευθύνη για τα μαθήματα θεάτρου στο «Μικρό Αβέρτο” που απευθύνονται σε παιδιά κι εφήβους

Εργάσθηκε ως εμψυχωτής και ως εκπαιδευτής θεάτρου με ομάδες ΑΜΕΑ σε κατασκηνώσεις και δομές στα Γιαννιτσά και στη Θεσσαλονίκη.

Συνεργάστηκε με σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας ως εμψυχωτής και θεατροπαιδαγωγός, στα πλαίσια του προγράμματος ΔΩΡΟ από το Κ.Θ.Β.Ε.

Εμψύχωσε σειρά θεατρικών δραστηριοτήτων για παιδιά στο Οξυγόνο σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Αναλαμβάνει θεατρικό παιχνίδι και εμψύχωση θεατρικών δραστηριοτήτων για παιδιά σε πολυχώρους, βιβλιοπωλεία.

Έχει συνεργασθεί με ομάδες ηθοποιών,  κλόουν και ακροβατών σε δράσεις για παιδιά στο COSMOS, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σε Φεστιβάλ και σε σχολεία.

Εμψύχωσε σειρά θεατρικών σεμιναρίων για παιδιά και ενήλικες σε συνεργασία με τον Καλλιτεχνικό χώρο /πλατφόρμα Studio tessera.

Συνεργάστηκε επίσης με τον Μικρό Βορρά σε θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα.

Ανέλαβε επιπλέον τον σχεδιασμό και εμψύχωση θεατροπαιδαγωγικού προγράμματος διαπολιτισμικής   αγωγής για μαθητές Β’ βάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή της Ροδόπης, σε  συνεργασία με το Δίκτυο για θέατρο στην εκπαίδευση και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  Κομοτηνής –Πέντε μουτζουρωμένα απογεύματα, Μ. Λιάγκης.


Ως ηθοποιός
 συνεργάστηκε με τους σκηνοθέτες: Έ. Βασιλικιώτη, Δ. Κωνσταντινίδη, Γ. Μόσχο, Ν. Χουρμουζιάδη, Ν. Παπανδρέου, Χ. Χατζηβασιλείου, Ε. Δημοπούλου, Π. Δανελάτο, Σ. Μιχαηλίδου, Β. Γεωγιάδου, Γ. Λεοντάρη, Τσ. Γκραουζίνιτς, Κόλντο Βίο κ.ά.

Συνεργάζεται επίσης με τον Κ. Βίο σε θέατρο επινόησης με μάσκα και κούκλα, με συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ σε συνεργασία με Κ.Θ.Β.Ε. και άλλους φορείς.

Έχει παίξει
 σε ταινίες μικρού μήκους με διακρίσεις στο Φεστιβάλ Δράμας και συνεργάστηκε με τους σκηνοθέτες Β. Κεχαγιά, Π. Μπούσκα, Γ. Γιωργακόπουλο κ.ά.

 Έπαιξε επίσης στις παραστάσεις:

Μαύρο παραμύθι, Χ.ΜΥΛΛΕΡ,  Φαύστα, ΜΠΟΣΤ,  Νέκυια, ΟΜΗΡΟΣ

Νεκρόδειπνος, Τ.ΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ,  Φόνισσα, Α.ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ, Όπερα του   ζητιάνου,ΤΖ.ΓΚΕΥ.  Ο κύριος Πούντιλα και ο άνθρωπός του ο Μάττη, Μ.ΜΠΡΕΧΤ, Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, ΣΕΞΠΗΡ,  Μετά τη βροχή, Σ.ΜΠΕΛΜΠΕΛ, Σε μια κόλλα χαρτί, Σ.ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ,  Έμπορος της Βενετίας, ΣΕΞΠΗΡ, Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα, Μ.ΒΙΣΝΙΕΚ, Μέρες ολόκληρες νύχτες ολόκληρες, Ξ.ΝΤΙΡΕΝΖΕ, Το έξυπνο πουλί, Ζ.ΦΕΝΤΩ, Θα σε πάρει ο δρόμος, Σ.ΣΕΡΕΦΑ,  Η Γκρέτα Γκάρμπο ήρθε στην πόλη μας, Φ.Μ.ΓΚΙΝΕΣ,  Βυσσινόκηπος, Α.ΤΣΕΧΩΦ, Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας,

ΝΤΥΡΡΕΝΜΑΤ,  Ερωτικό συμπόσιο, Ν.XΟΥΡΜΟΥΖΙΑΔΗΣ, Οι Εμποροι, Π.ΖΟΕΛ κ.α.    

    

Έπαιξε στα πρότζεκτ σωματικού θεάτρου…

Σκυλιά στο πάρκο (από τον Ζωολογικό κήπο του ΑΛΜΠΥ),  Η γυναίκα της   Ζάκυθος, ΣΟΛΩΜΟΣ (physical approach), Mάγισσες WANTED (σύνθεση λυρικού   λόγου με στοιχεία physical και devised theatre),    Aυτοσχεδιασμοί δράσης πάνω  σε κόμικς,  Διαδραστική περφόρμανς στον πολυχώρο Κόδρα κ.α.

 

Έπαιξε στις παραστάσεις θεάτρου για παιδιά

Τα γουρουνάκια κουμπαράδες και Το ταξίδι του Τουρτούρη, Ε.ΤΡΙΒΙΖΑΣ,

Το δωμάτιο με τους Μανδαρίνους, Ρ.ΤΟΜΑ,  Ο Κεραμιδοτρέχαλος, Α.ΖΕΗ, Παραμύθια του Ο.ΓΟΥΑΙΛΤ,  Οικογένεια Νώε, ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ –  ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ,  Τζιτζιμιτζιχοτζιριά και Το Όνειρο του Ρο, ΣΤ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ, Τα σαράντα κλειδιά και Το νερό της ζωής, ΛΑΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, Ο μικρός πρίγκιπας, Α.ΣΑΙΝΤ-ΕΞΥΠΕΡΥ κ. α.

  

 

Συνεργασίες με το Κ.Θ.Β.Ε.

Νόστος / Vío Koldo (Σκηνοθεσία) – Θέατρο Εταιρείας
Μακεδονικών Σπουδών – Φουαγιέ (23/03/2017)
[Ηθοποιός]

Το δώρο / Vío Koldo (Σκηνοθεσία) – Θερινή περιοδεία
(19/06/2016)
[Ερμηνευτής]

Νέκυια (Οδύσσειας λ’) / Όμηρος (Συγγραφέας) / Κωνσταντινίδης
Δαμιανός (Σκηνοθεσία) – Βασιλικό Θέατρο (15/02/2002)
[Ηθοποιός]

Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών

mariosmev@gmail.com