Τσιάμογλου Αλέξης

Βιογραφικό

Τσιάμογλου Αλέξης

Χορευτής -χορογράφος

 

Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας ΑΠΘ.
Σπούδασε υποκριτική στο Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης (3τής εκπαίδευση) και χορό στις επαγγελματικές σχολές της Ρ. Μάνου και Α. Καφαντάρη.

Είναι μόνιμο μέλος της Default Co και της 50 CollectiVe με τις οποίες χόρεψε σε Αθήνα (On the blink, On the run) και Βαρκελώνη (Atravesando Barcelona) αντίστοιχα. Επίσης, χόρεψε στην παράσταση “Park-ing” της Λίας Τσολάκη στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη (2012).

Από το 2011 συνεργάζεται με την ομάδα Sinequanon σε παραγωγές για το ΚΘΒΕ (To Lose Lautrec, Θα φύγουμε μαζί) και το φεστιβάλ χορού της Καλαμάτας (Okho σε μουσική Ξενάκη).

Το 2010 συμμετείχε στο project “50 Days” του David Zambrano στην Κόστα Ρίκα όπου χόρεψε στο Εθνικό Θέατρο του San Jose και το Teatro de la Danza.

Διδάσκει κίνηση και χορό στη σχολή της Άσπας Φούτση, ΙΕΚ ΑΚΜΗ και είναι μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας του “Αβέρτο Θέατρο”.

Έχει διδάξει κίνηση στο Κ.Θ.Ε.Θ. (2007 – 2009) και έχει δώσει σεμινάρια τεχνικής Flying low στη Θεσσαλονίκη και Βαρκελώνη (2011 – 2012)

Έχει δώσει σεμινάρια χορού και αυτοσχεδιασμού σε Ουγγαρία, Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία και καθοδηγεί ομάδες να δίνουν παραστάσεις σε δημόσιους χώρους, πολιτιστικά κέντρα και φυλακές.

Το Μάιο 2012 παρουσίασε την χορογραφική δουλειά του “Encounter” στο φεστιβάλ RE:Act στο Block 33 το οποίο κλήθηκε να παρουσιαστεί στην Ιταλία (Μπάρι) Festival Visioni di (P)arte και στην Αθήνα στο Videodance festival.