“Η δολοφονία της οδού Αποντάκα”

                                          Θεατρική Ομάδα ριSκο

                                          ΠΕΡΙΟΔΟΣ  2010 -2012

 

“Η δολοφονία της οδού Αποντάκα”

Μετάφραση -προσαρμογή -σκηνοθεσία: Βαγγέλης Οικονόμου
Σκηνικά –Κοστούμια : Θεατρική Ομάδα “ρίSκο”
Φωτισμοί:
Στράτος Κουτράκης
Μουσική επιμέλεια: Βαγγέλης Οικονόμου

ΔΙΑΝΟΜΗ: (με τη σειρά που εμφανίζονται)

ΛΑΛΟ: Γιώργος Σαββίδης –Χρήστος Μαυρίδης
ΚΟΥΚΑ: Νάντια Ρωμανίδου – Λίλη Λαμπούδη
ΜΠΕΜΠΑ: Έφη Δραμαλή

Βοηθός σκηνοθέτη: Φανή Αραμπατζίδου
Βοηθός φωτιστή: Έλενα Κώτση.
Χειρισμός κονσόλας ήχου: Ειρήνη Σταυρέ

Δημόσιες σχέσεις & Επικοινωνία: Δέσποινα Ντεβετζιδάκη
Παραγωγή: Θεατρική Ομάδα “ρίSκο”

Λίγα λόγια για την παράσταση

Ένας άστεγος θίασος, πέντε νέων ηθοποιών στην προσπάθειά τους να ανεβάσουν το θεατρικό έργο “Η νύχτα των δολοφόνων” του Χοσέ Τριάνα, βρίσκουν έναν υπόγειο “εγκαταλελειμμένο” χώρο και το χρησιμοποιούν για τις τελευταίες πριν την παράσταση πρόβες τους. Χωρίς δικά τους σκηνικά, κοστούμια και φροντιστήριο, προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν, αυτοσχεδιαστικά, ό,τι βρίσκουν μέσα σ’ αυτόν το χώρο. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ως θίασος, τα διαφορετικά τους κίνητρα, καθώς και το ίδιο το κείμενο έχουν ως αποτέλεσμα να αναπτύσσονται συγκρούσεις μεταξύ τους, οι οποίες θέτουν ανά πάσα στιγμή σε κίνδυνο την ύπαρξη της ίδιας της πρόβας -παράστασης.
Η υπόθεση του έργου που ετοιμάζουν, αφορά σε τρία ενήλικα άτομα τα οποία είναι “παγιδευμένα” στο υπόγειο του πατρικού τους σπιτιού. Εκεί, μέσα σε ένα περιβάλλον γεμάτο προσωπικές μνήμες, οδηγούνται σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι, με διάσταση ψυχοδράματος για τους τρεις “χαρακτήρες” του κειμένου, αλλά και για τους ηθοποιούς του θιάσου που τους υπερασπίζονται. Το θέμα του: Η δολοφονία των γονιών.

Η παράσταση ανέβηκε για πρώτη φορά στο χώρο δράσης, στο μικρό θέατρο, της Μονής Λαζαριστών στο Φεστιβάλ που διοργάνωσε το Κ.Θ.Β.Ε. με τίτλο: “To act or not to act?” στις 16 Ιουνίου 2010.

(Φωτογραφίες από την παράσταση μπορείτε να δείτε εδώ).

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε στους “Κοιτώνες” του πρ. Στρατοπέδου Κόδρα σε νέα επεξεργασμένη μορφή (β’ εκδοχή) από τις 5 έως τις 27 Φεβρουαρίου 2011.

(Φωτογραφίες από την παράσταση μπορείτε να δείτε εδώ).