Αβέρτο Θεατρικό Εργαστήρι -Νέοι Κύκλοι (2022 -2023)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Το Αβέρτο Θεατρικό Εργαστήρι ξεκινά τη δέκατη τρίτη χρονιά λειτουργίας του με τρεις νέους κύκλους, πάντα με ασφάλεια και τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Εντατικός» Κύκλος, κάθε Τρίτη & Πέμπτη 5.00 μ.μ. – 8.00 μ.μ.
Απευθύνεται σε όσους θέλουν να ασχοληθούν συστηματικά με την υποκριτική, θέλουν να δοκιμαστούν και να προετοιμαστούν για να δώσουν εξετάσεις σε κάποια δραματική σχολή στο μέλλον. (Απευθύνεται σε άτομα 18 – 30 χρονών)

«Θεατρική Εφαρμογή», ​​Καθημερινή 7.30 μ.μ. – 10.30 μ.μ.   
Απευθύνεται αποκλειστικά σε όσους θα ήθελαν να έχουν την εμπειρία συμμετοχής σε μια θεατρική παράσταση. (Δεν υπάρχει όριο ηλικίας)

«Θεατρική Έκφραση», κάθε Δευτέρα 7.30 μ.μ. – 10.00 μ.μ.
Απευθύνεται σε όσους θέλουν, μέσω της απελευθερωτικής δύναμης του θεάτρου, να δοκιμάσουν να εκφραστούν, να έρθουν σε επαφή με το δημιουργικό τους εαυτό, χωρίς την «υποχρέωση» προετοιμασίας μιας παράστασης. (Δεν υπάρχει όριο ηλικίας)

Δεν είναι η προηγούμενη εμπειρία.
Προϋπόθεση συμμετοχής προϊόντων και διάθεσης.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Δεν υπάρχουν εξετάσεις ή ακροάσεις για τη συμμετοχή.
Το πρώτο μάθημα μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση ή δέσμευση.
Πρώτα μαθήματα την εβδομάδα 26 με 29 Σεπτεμβρίου 2022

Πληροφορίες –Εγγραφές:
Για προσωπική ενημέρωση τις ώρες των μαθημάτων 

(Πτολεμαίων 26, 4ος όροφος, στάση Αντιγονιδών, κέντρο Θεσσαλονίκης)
www.avertotheatro.gr // www.facebook.com/averto.theatro
ή τις ώρες 10.00 – 20.00 στα τηλέφωνα:
2310 5240 (Wind) // 6940 704900 (Cu Vodafone) // 6974 612391 (Vodafone) (& στο Viber: 6974 612391 & 6940 704900)

Το Αβέρτο Θεατρικό Εργαστήρι απευθύνεται σε όλους, όσες και όσους, αγαπούν το Θέατρο και θέλουν να γνωρίσουν στην πράξη. Την εκπαιδευτική ομάδα συντονίζει ο Βαγγέλης Οικονόμου , σκηνοθέτης –εμψυχωτής θεάτρου.
Στην περίοδο 2022 – 2023 στην εκπαιδευτική ομάδα που συμμετέχουν και: ο Μάριος Μεβουλιώτης (ηθοποιός -εμψυχωτής θεατρικού παιχνιδιού), η Πολυξένη Σπυροπούλου (ηθοποιός –εμψυχώτρια θεατρικών ομάδων) και η Δροσιά Τριαντάκη (χορεύτρια –χορογράφος).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

α) «Εντατικός» Κύκλος Υποκριτικής (Οκτώβριος 2022 – τέλος Ιουνίου 2023)
    κάθε Τρίτη & Πέμπτη 5.00 μ.μ. – 8.00 μ.μ.

Αφορά όλους όσοι θέλουν να ασχοληθούν συστηματικά με την υποκριτική, θέλουν να δοκιμαστούν και να προετοιμαστούν για να δώσουν εξετάσεις σε κάποια δραματική σχολή. (Ηλικίες: 18 – 30 χρονών).
Διδάσκονται υποκριτική, αυτοσχεδιασμός, θεατρική έκφραση, δυναμική ομάδα, καλλιέργεια ρυθμού και κινητικών δεξιοτήτων, ασκήσεις φωνητικής.
Με την ολοκλήρωση αυτού του κύκλου θα υπάρχει η δυνατότητα δεύτερης χρονιάς με τη μορφή συμμετοχής σε μια Θεατρική Ομάδα του «Αβέρτο».

β) «Θεατρική Εφαρμογή» (Οκτώβριος 2022 – τέλος Ιουνίου 2023)
     κάθε Τετάρτη 7.30 μ.μ. – 10.30 μ.μ.

Ο στόχος αυτού του κύκλου είναι να μελετηθεί και να βιωθεί στην πράξη, ο τρόπος εργασίας του ηθοποιού από τις πρώτες πρόβες ενός θεατρικού κειμένου, (δραματουργική επεξεργασία -αναγνώσεις – αυτοσχεδιασμός), μέχρι το ανέβασμα της παράστασης. Ο κύκλος θα ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου με την παράσταση του θεατρικού κειμένου που θα επιλεγεί όταν συμπληρωθεί το τμήμα.
Απευθύνεται σε όσους αγαπούν το Θέατρο και θέλουν να γνωρίσουν στην πράξη και σε ερασιτέχνες ηθοποιούς που θα ήθελαν να εμπλουτίσουν την εμπειρία τους. (Εκτός από τις Τετάρτες, θα υπάρξουν και κάποια εξτρά μαθήματα κατά τη διάρκεια της χρονιάς, μετά από συνεννόηση με τους συμμετέχοντες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.)

γ) «Θεατρική Έκφραση» (Οκτώβριος 2022 – Ιούνιος 2023)
     κάθε Δευτέρα 7.30 μ.μ. – 10.00 μ.μ.

Απευθύνεται σε όσους θέλουν, μέσω της απελευθερωτικής δύναμης του θεάτρου, να δοκιμάσουν να εκφραστούν, να έρθουν σε επαφή με το δημιουργικό τους εαυτό, να αναγνωρίσουν πτυχές και δεξιότητες που δεν γνώριζαν, να αυξήσουν τα επίπεδα αυτογνωσίας και αυτοπεποίθησής τους, να επικοινωνήσουν λεκτικά, και μη, με τους γύρω τους, να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους, να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους, να βρουν μια δημιουργική διέξοδο «εκτόνωσης» και να βιώσουν στην πράξη την αξία της ομαδικότητας, χωρίς να έχουν την «υποχρέωση» προετοιμασίας μιας παράστασης.
Μέσα από θεατρικά παιχνίδια, ασκήσεις σωματικής έκφρασης και επικοινωνίας, θα δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα βασίζεται στην εμπιστοσύνη, στη συνεργασία και στην ομάδα και θα προσεγγίσει με ασφάλεια τον δημιουργικό μας εαυτό μέσα από τον κόσμο του θεάτρου.

Τα μαθήματα θα διεξάγονται σύμφωνα με τους κανόνες και τις προϋποθέσεις ασφαλούς λειτουργίας, και θα τηρούνται όλα τα μέτρα που προβλέπονται για τον περιορισμό της μετάδοσης του COVID-19, όπως ανακοινώνονται περιοδικά από τον Ε.Ο.Δ.Υ.

 

Leave A Comment