Νέριουμ Πάρκ στο θέατρο Άνετον (Ανοιχτή σκηνή -Θεατρικές φωνές της πόλης 2018)

Η Θεατρική ομάδα ρι S κο και το Αβέρτο Θέατρο παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το σύγχρονο έργο του Καταλανού συγγραφέα Josep Maria Miro , “Nerium Park” ( Nerium Park ) σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Οικονόμου στο “Θέατρο Άνετον -σκηνή Νίκος Ναουμίδης”   (Παρασκευοπούλου 42 , αρχή της οδού Δελφών) το τριήμερο Παρασκευή 9 – Σάββατο 10 Μαρτίου στις 9 μ.μ και Κυριακή 11 Μαρτίου στις 7 μ.μ.   στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης: “Ανοιχτή σκηνή – Θεατρικές φωνές της πόλης 2018¨  . Πληροφορίες -Κρατήσεις: 6943 649 009

Για το έργο

Ο Ζεράρ και η Μάρτα, ένα νεαρό ζευγάρι, αγοράζουν το πρώτο διαμέρισμα σε ένα συγκρότημα νεόδμητων κατοικιών, το “Nerium Park”, στα περίχωρα της μεγαλούπολης που ζουν και εργάζονται. Το ζευγάρι που είναι εννέα χρόνια μαζί μοιάζει να βρίσκει στο καινούργιο τους διαμέρισμα στον ιδανικό τόπο για να δημιουργήσουν την οικογένεια που ονειρεύονται. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Ο αρχικός ενθουσιασμός πολύ γρήγορα υποχωρεί και στη θέση του εισβάλλει ο φόβος, η ανασφάλεια και η τρέλα. Το έργο εκτυλίσσεται σε 12 σκηνές, όσοι και οι μήνες ενός έτους, και ο τίτλος του συνδέεται με το επιστημονικό όνομα της πικροδάφνης  ( Nerium Oleander ) , ενός διακοσμητικού τοξικού θάμνου που χρησιμοποιείται ευρέως για τη διακόσμηση των νέων οικισμών και των οδικών αρτηριών.
To “Nerium Park” αναφέρεται στη γενιά της οικονομικής κρίσης , που ενηλικιώθηκε σε ένα αμείλικτο υλιστικό και ανταγωνιστικό κόσμο και που δεν διαθέτει τα ψυχικά εφόδια για να αντιμετωπίσει το κοινωνικό χάος  που έφερε μαζί της η νέα οικονομική πραγματικότητα. Μια δυνατή ιστορία με μεγάλη αγωνία, ένα απροσδόκητο σύγχρονο θρίλερ , που δεν του λείπει το χιούμορ , με εντάσεις και δραματικές κορυφώσεις που κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον του θεατή μέχρι το τέλος.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας : Josep Maria Miro
Σκηνοθεσία
: Βαγγέλης Οικονόμου
Μετάφραση : Els de Paros*
Σκηνικά : Δανάη Πανά Κοστούμια : Χριστίνα Μανώλα Πρωτότυπο Μουσικό θέμα : Τάσος Πελτέκης
Μουσική επιμέλεια: Βαγγέλης Οικονόμου Φωτισμοί : Στράτος

*( Γιάννη Μαντάς, Μαρία Χατζηεμμανουήλ, Δημήτρης Ψαρράς)

ΔΙΑΝΟΜΗ

ΜΑΡΤΑ: Αγγέλα Μπολέτση
ΖΕΡΑΡ : Γιώργος Βεργούλης       

Φωτογραφίες παράστασης: Χριστίνα Βούλγαρη
Teaser: Σιδέρης Νανούδης
Φωτογραφία αφίσας: Θάνος Κωστίκος
Σχεδιασμός αφίσας: Μαριάνθη Βεζερτζή
Επιμέλεια  έντυπου υλικου: Αντώνης Ντεβετζιδάκης
Δημόσιες σχέσεις & Επικοινωνία: Δαμίγου  Έλενα
Συμπαραγωγή: Αβέρτο Θέατρο– Θ.Ο.ριSκο

Josep Maria Miro

Απόφοιτος του τμήματος σκηνοθεσίας και δραματουργίας του Institut del Teatre (Ινστιτούτο Θεάτρου) της Βαρκελώνης και του τμήματος Δημοσιογραφίας του UAB (Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης). Έχει γράψει, μεταξύ άλλων, τα έργα ΚαπνόςΗ αρχή του Αρχιμήδη,  Gang Bang και Η γυναίκα που έχανε όλα τα αεροπλάνα. Έχει βραβευθεί πάνω από δέκα φορές για τα έργα του, ενώ έχει τιμηθεί δύο φορές και με το σπουδαίο Βραβείο Born. Τα έργα του έχουν ανέβει σε αρκετές χώρες, όπως η Αργεντινή, το Μεξικό, η Αγγλία, η Ρωσία, η Κροατία, το Πουέρτο Ρίκο, η Ελλάδα και η Κύπρος. Επιπλέον, έχει υπογράψει τη δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία πολλών έργων. Στην Ελλάδα, ανέβηκε τη σεζόν 2014-2015 στο Θέατρο Αργώ το έργο του  «Η Αρχή του Αρχιμήδη» σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ. Τέλος, τον Απρίλιο του 2015, έκανε πρεμιέρα στο Θέατρο «Διόνυσος» της Λευκωσίας, στην Κύπρο, το έργο του Nerium Park, σε μετάφραση της μεταφραστικής ομάδας Els de Paros. Στην Ελλάδα παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη παράσταση της Θ.Ο. ριSκο.

Θεατρική Ομάδα ριSκο

Ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2009 με τη μορφή μη κερδοσκοπικής εταιρείας Είναι μια ομάδα που επιμένει να λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα με το πνεύμα της συλλογικότητας. Εμψυχωτής της ομάδας και σκηνοθέτης, στις περισσότερες παραστάσεις της, ο Βαγγέλης Οικονόμου. Η θεατρική ομάδα ριSκο, χωρίς μόνιμη θεατρική στέγη, φιλοξενείται στο Αβέρτο Θέατρομε το οποίο συνεργάζεται από την ίδρυσή του.

 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Η δολοφονία της οδού Αποντάκα(“Los Asesinos“) Χοσέ Τριάνα, 2010, 2011.Homo Apographycus Μιχαήλ Άνθη (συμμετοχή: “Απογραφή πληθυσμού στα 46α  Δημήτρια, 2011), σε σκηνοθεσία Φανής Αραμπατζίδου. “Τα εργαζόμενα κορίτσια… δε γερνούν ποτέ!”(“Factory girls“) Frank McGuinness,  2011.  “Τίποτα δικό μου” (Have I none“) Edward Bond  2012 – 2013. “Παιχνίδια Φόβου” (“Trio“) Kado KostzerAlfredo Arias, 2013. “Ο τίγρης” (“The tiger“) Murray Schisgal, 2014. “Γυναίκες χωρίς οξυγόνο!” (“Divorciadas, Evangelicas y Vegeterianas“) Gustavo Ott, 2014. “Seven -Ένα έργο για τη Γάζα” Κάρυλ Τσέρτσιλ  (Συμμετοχή στην πρωτοβουλία  της Ομάδας Θεάτρου Ars Moriendi) σε σκηνοθεσία Θάνου Νίκα, 2014 . “Η παρεξήγηση” (“Le maletendu“) Αλμπέρ Καμύ, 2015.  “NO EXIT  (“Κεκλεισμένων των θυρών”) του Ζαν Πωλ Σαρτρ, 2016 -2017.

INFO

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Παρασκευή 9 – Σάββατο 10 Μαρτίου στις 9 μ.μ.
και Κυριακή 11 Μαρτίου στις 7 μ.μ.

Θέατρο «Άνετον -Σκηνή Νίκος Ναουμίδης”

(Παρασκευοπούλου 42, αρχή της οδού Δελφών)

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 88 λεπτά

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΚΟ: 10€
ΜΕΙΩΜΕΝΟ: (ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΟΜΑΔΙΚΟ 8 ατόμων) 7€
ΑΝΕΡΓΩΝ: 5 €

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ:

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ριSκο: 6943 649 009

E-mail: omadarisko@yahoo.gr ,
www.facebook.com/Omada Risko
Ιστοσελίδα: www.avertotheatro.gr

Χορηγοί: εταιρεία PALAPLAST ,καφε- μπαρ ΣΤΕΡΕΟ, καφέ- μεζέ ΧΟΖΕΒΑ

Leave A Comment