“Η παρεξήγηση” στο Δημοτικό Θέατρο “Άνετον -σκηνή Νίκος Ναουμίδης”

ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ ΜΕΡΚΟΥΡΗ 14Η Θεατρική Ομάδα ριSκο, σε συνεργασία με το Αβέρτο Θέατρο, παρουσιάζει το έργο του Γάλλου φιλόσοφου και συγγραφέα Αλμπέρ Καμύ «Η Παρεξήγηση», σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Οικονόμου. Με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, η ομάδα συμμετέχει στο φεστιβάλ “Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές Φωνές της πόλης”, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, για δύο παραστάσεις, την Παρασκευή 27 και Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015 στις 21:00, στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον, Παρασκευοπούλου 42. Πληροφορίες – κρατήσεις: 6943 649 009.

Για το έργο

Ένα έργο σύγχρονο και κλασικό, σκληρό, δραματικό, αληθινό, που έχει στον πυρήνα του εξαρτώμενες οικογενειακές σχέσεις, αγάπης και μίσους. Η νοσταλγία του εξόριστου γιού, του «ξένου», που επιθυμεί να ξαναβρεί την οικογένειά του, την πατρίδα του, θα φέρει σε σύγκρουση τη λογική και το συναίσθημα. Το σκοτάδι και το φως. Τέσσερα πρόσωπα, ήρωες μια σύγχρονης τραγωδίας, και ένα πέμπτο, βουβό, ενός αινιγματικού υπηρέτη, που «σκηνοθετεί» την εξέλιξη της δράσης. Ένα έργο σε ένα σκηνικό, χωρίς πόρτες, χωρίς παράθυρα, χωρίς διέξοδο διαφυγής, με μια αναπόφευκτη είσοδο, αυτήν της γέννησής, σ’ ένα κόσμο όπου το μοιραίο κυριαρχεί. Ένα έργο επαναστατικό, και κατά βάθος αισιόδοξο, γιατί περιέχει την ηθική της ειλικρίνειας, που μιλά για ένα σύμπαν όπου όλα συνωμοτούν για να εκτροχιάσουν τον ανθρωπισμό μας, σε μια Ευρώπη θλιβερή, χωρίς ορίζοντα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: Albert Camus
Μετάφραση: Θεατρική ομάδα ριSκο
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Οικονόμου
Σκηνικά: Ειρήνη Ατματζίδου
Κοστούμια: Νάσια Χάρη
Φωτισμοί: Στράτος Κουτράκης
Μουσική επιμέλεια: Βαγγέλης Οικονόμου
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Τσόπας
Βοηθοί φωτιστή: Ειρήνη Μπουτάρη -Νάσια Λάζου -Σταματία Σαπατόρη

ΔΙΑΝΟΜΗ:
ΜΑΡΘΑ: Αγγέλα Μπολέτση
ΜΗΤΕΡΑ: Λίλη Λαμπούδη
ΥΠΗΡΕΤΗΣ: Γιώργος Τσόπας
ΓΙΑΝ: Ορέστης Παλιαδέλης
ΜΑΡΙΑ: Έλενα Δαμίγου

Φωτογραφίες παράστασης: Χριστίνα Βούλγαρη
Teaser: Σιδέρης Νανούδης
Σχεδιασμός έντυπου υλικού: Αντώνης Ντεβετζιδάκης
Δημόσιες σχέσεις & Επικοινωνία: Λίλη Λαμπούδη

Συμπαραγωγή: Αβέρτο Θέατρο -Θεατρική Ομάδα ριSκο

Info

Παρασκευή 27 και Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015 στις 21:00

Δημοτικό Θέατρο «Άνετον», Παρασεκυοπούλου 42

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 10 € (Κανονικό) – 8 € (Μαθητικό – Φοιτητικό) – 5 € (Κάρτα ανεργίας –ατέλειες)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ -ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ: 6943 649 009

E-mail: omadarisko@yahoo.gr,
www.facebook.com/Omada Risko
Website: www.avertotheatro.gr

Ομάδα ριSκο

Ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2009 με τη μορφή μη κερδοσκοπικής εταιρείας. Στη δημιουργία της οδήγησαν τόσο η εμπειρία των μελών της από διάφορα θεατρικά εργαστήρια και θεατρικές ομάδες της πόλης, όσο και η επιθυμία να κάνουν θέατρο στη Θεσσαλονίκη. Είναι μια ομάδα που επιμένει να λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα με το πνεύμα της συλλογικότητας. Εμψυχωτής της ομάδας και σκηνοθέτης, στις περισσότερες παραστάσεις της, ο Βαγγέλης Οικονόμου. Η θεατρική ομάδα ριSκο, χωρίς μόνιμη θεατρική στέγη, φιλοξενείται στο “Αβέρτο Θέατρο” με το οποίο συνεργάζεται από την ίδρυσή του.

Παραστάσεις της ομάδας:

“Η δολοφονία της οδού Αποντάκα” α’ εκδοχή (“Los Asesinos”) Χοσέ Τριάνα (Ιούλιος 2010) Μικρό Θεάτρο Μονής Λαζαριστών στην εκδήλωση του Κ.Θ.Β.Ε. “To act or not to act?”. Σκηνοθεσία Βαγγέλης Οικονόμου.

“Η δολοφονία της οδού Αποντάκα -β’ εκδοχή” (Φεβρουάριος 2011) στο “Studio Κοιτώνες” του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα. Σκηνοθεσία Βαγγέλης Οικονόμου.

“Homo apographycus” Μιχαήλ Άνθη (Στην παράσταση “Απογραφή πληθυσμού”, 46α Δημήτρια, Οκτώβριος 2011)

“Τα εργαζόμενα κορίτσια… δε γερνούν ποτέ!” (“Factory girls”) Frank McGuinness (Νοέμβριος 2011) στο “Studio Κοιτώνες” του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα. Σκηνοθεσία Βαγγέλης Οικονόμου.

“Τίποτα δικό μου” (“Have I none”) Edward Bond (Νοέμβριος 2012 ) στο “Studio Κοιτώνες” του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα. Συμμετοχή στην “Ανοιχτή σκηνή –Φωνές της πόλης” που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, Θέατρο “Άνετον” Μάρτιος, 2013). Σκηνοθεσία Βαγγέλης Οικονόμου.

“Παιχνίδια Φόβου” (“Trio”) Kado Kostzer –Alfredo Arias (Φεβρουάριος 2013 ) στο “Studio Κοιτώνες” του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα. -Συμμετοχή στις “Θεατρικές Πρεμιέρες” που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμαριάς, Θέατρο Μελίνα Μερκούρη, Μάιος, 2013.) Σκηνοθεσία Βαγγέλης Οικονόμου.

“Ο τίγρης” του Μurray Schisgal (Φεβρουάριος 2014) στο “Studio Κοιτώνες” του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα. Σκηνοθεσία Βαγγέλης Οικονόμου.

“Γυναίκες χωρίς οξυγόνο!” του Gustavo Ott (Μάρτιος 2014). Συμμετοχή στην “Ανοιχτή σκηνή –Φωνές της πόλης” που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, θέατρο “Άνετον” Μάρτιος, 2014.-Μάρτιος- Απρίλιος 2014 στο “Studio Κοιτώνες” του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα. Σκηνοθεσία Βαγγέλης Οικονόμου.

“Seven -Ένα έργο για τη Γάζα” της Κάριλ Τσέρτσιλ. (Οκτώβριος 2014 )- Μια πρωτοβουλία της Ομάδας Θεάτρου Ars Moriendi με τη σύμπραξη της ομάδας τέχνης Oberon και της θεατρικής ομάδας ρίSκo για τα παιδιά στη Γάζα. Υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Θεσσαλονίκη, θέατρο “Άνετον” Οκτωβριος 2014. Σκηνοθεσία Θάνος Νίκας.

“Η Παρεξήγηση”, Albert Camus στo Δημοτικό Θέατρο Καλαμριάς «Μελίνα Μερκούρη», Συμμετοχή στις Θεατρικές Πρεμιέρες”, που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμαριάς.

Leave A Comment