“Παιχνίδια Φόβου” (Kado Kostzer –Alfredo Arias) Θεατρική Ομάδα ριSκο (πρωην Στρατόπεδο Κόδρα)

Παιχνίδια ΦόβουΑπό  Σάββατο 2 έως Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013 στο Studio «Κοιτώνες», του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα , η θεατρική ομάδα ριΣκο παρουσιάζει τα “Παιχνίδια Φόβου” (μια παράσταση βασισμένη στο έργο “Trio” των Kado Kostzer & Alfredo Arias) σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Οικονόμου , κάθε Σάββατο –Δευτέρα στις 9 μ.μ. και Κυριακή στις 8 μ.μ. Είσοδος με ελεύθερη εισφορά. Κρατήσει ς: 6943 649 009
Ένα έργο βίαιο, σκληρό, γεμάτο τρυφερότητα και σαρκαστικό χιούμορ.

Τρείς γυναίκες, τρεις αδερφές, και ένα συνεχές παιχνίδι εξουσίας.

Ο φόβος να αντιμετωπίσει τη ζωή είναι κυρίαρχος.

Τρεις γυναίκες, θελημένα στερημένες, αρνούνται να ζήσουν αληθινά. Ισορροπούν ανάμεσα στη φαντασίωση και την πραγματικότητα. Το παρόν μπλέκεται με το παρελθόν, με ό,τι έχει πραγματικά βιωθεί ή βιώνεται ως φαντασίωση. Ο τρόμος, ο εγκλωβισμός, η κοινωνική απομόνωση και τα αξεδιάλυτα μυστικά, κυριαρχούν. Η μόνη τους αλήθεια, ένα σαδομαζοχιστικό παιχνίδι που φτάνει στα όρια της αλληλοεξόντωσης και του κανιβαλισμού των ανθρώπινων σχέσεων.

Επί σκηνής, οι κλασικές οικογενειακές «τελετουργίες» και μαζί με αυτές και το παιχνίδι μυστηρίου. Μέχρι τώρα θα έχουν την ανάγκη αυτού του παιχνιδιού; Η σύγκρουση με τον εαυτό τους, τα χαμένα όνειρα, η εξέγερση, δοκιμάζουν τα όρια αυτού του παιχνιδιού.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 

Κείμενο: Kado Kostzer -Alfredo Arias

Μετάφραση: Μαίη Σεβαστοπούλου

Διασκευή -Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Οικονόμου

ΣκηνικάΚοστούμια: Έλλη Τελεβάντου

Φωτισμοί: Στράτος Κουτράκης

Μουσική επιμέλεια: Βαγγέλης Οικονόμου

Βοηθοί σκηνοθέτη: Αγγέλα Μπολέτση – Ορέστης Παλιαδέλης

Βοηθός φωτιστή –χειρισμός κονσόλας: Αθηνά Μπανάβα

Σχεδιασμός έντυπου υλικού: Αντώνης Ντεβετζιδάκης

Φωτογραφίες δελτίων τύπου: Χρύσα Μανδαλιανού

Φωτογραφίες πρόβας: Χριστίνα Βούλγαρη

Δημόσιες σχέσεις & Επικοινωνία: Δέσποινα Ντεβετζιδάκη

Βοηθοί παραγωγής: Φανή Αραμπατζίδου, Νάντια Ρωμανίδου

Παραγωγή: Αβέρτο Θέατρο -Θεατρική Ομάδα ριΣκο

 

Παίζουν:

 

Αμάντα: Δήμητρα Σιάχου

Εστέρ:   Έλενα Δαμίγου

Λεονόρ: Λίλη Λαμπούδη

 

 

Θεατρική ομάδα “ριSκο”

 

Ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2009 με τη μορφή μη κερδοσκοπικής εταιρίας. Η επιθυμία της πρακτικής ενασχόλησης με το θέατρο καθώς και η εμπειρία των μελών της, από διάφορα θεατρικά εργαστήρια και ομάδες της πόλης, οδήγησαν στη δημιουργία αυτής της ομάδας. Είναι μια θεατρική ομάδα, η οποία εμπνέεται και επιμένει να λειτουργεί σε όλα της τα επίπεδα με το πνεύμα της συλλογικότητας.

Πρωτοεμφανίστηκε στο φεστιβάλ του Κ.Θ.Β.Ε. “to Act or not to Act?” τον Ιούλιο του 2010 στο “Χώρο Δράσης” της Μονής Λαζαριστών με την παράσταση “Η δολοφονία της οδού Αποντάκα” (μια δουλειά πάνω στο κείμενο του Χοσέ Τριάνα “Los Asesinos”) σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Οικονόμου, εμψυχωτή της ομάδας από την ίδρυσή της. Η β’ εκδοχή της παρουσιάσθηκε όλο το Φεβρουάριο του 2011 στο Studio Κοιτώνες του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα.

Συμμετείχε στη σπονδυλωτή παράσταση: “Απογραφή πληθυσμού” που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των 46ων Δημητρίων, στο Θέατρο “Άνετον”. 22 -24 Οκτωβρίου 2011, με το κείμενο του Μιχαήλ Άνθη Homo apographycus“, σε σκηνοθεσία Φανής Αραμπατζίδου.

Ακολούθησε, το Νοέμβριο του 2011 η παράσταση με τίτλο: “Τα εργαζόμενα κορίτσια… δε γερνούν ποτέ!”  (μια δουλειά πάνω στο κείμενο του Frank McGuinnessFactory girls“) σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Οικονόμου, η οποία παρουσιάστηκε στο Studio Κοιτώνες του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα.

Στον ίδιο χώρο παρουσιάστηκε το “Τίποτα δικό μου” ( Have I none , 2000) του Edward Bond, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Οικονόμου, για λίγες μόνο παραστάσεις, το Νοέμβριο του 2012.

 

 

Από Σάββατο 2 έως και Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

 

ΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: Σάββατο, Δευτέρα στις 9 μ.μ. & Κυριακή στις 8 μ.μ.

 

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Studio «Κοιτώνες», του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα (Τέρμα της οδού Σοφούλη, Καλαμαριά.) Λεωφορείο Νο 5 (ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ – ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ), στάση Βερβελίδη.

 

Είσοδος με ελεύθερη εισφορά.

 

Λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων είναι περιορισμένη η κράτηση.

 

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ: τηλ: 6943 649 009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave A Comment