“Δίψα” (Παπούλια Εβελίνα, Καλδάρα Μαίρη) Κ.Θ.Β.Ε. -μικρό θέατρο Μονής Λαζαριστών

Το έργο “Δίψα” των Εβελίνα Παπούλια και Μαίρης Καλδάρα, παρουσιάζεται στο πλαίσιο του “Κοινωνικού Θεατροπωλείου”, σε σκηνοθεσία Εβελίνας Παπούλια την Παρασκευή 27, Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Απριλίου στις 21.00. Πληροφορίες & κρατήσεις 2315 200200.

(Από το δελτίο τύπου)
Η Δίψα των ανθρώπων, η αλαζονεία τους, η επιθυμία τους για αναγνώριση και δόξα, τούς μεταμορφώνει σε «ενεργειακά βαμπίρ». Μπροστά στα θέλω τους, μπορούν να κάνουν τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα. Ρουφάνε την ενέργεια των πραγματικά χαρισματικών ανθρώπων, για να παρουσιάζουν τα επιτεύγματα άλλων ως δικά τους. Αν κάποια στιγμή ο δημιουργός γυρίσει την πλάτη του στη δόξα, τότε το σύστημα τον κατατροπώνει.

Ο Χάρρυ Ζαντ είναι ένας ταλαντούχος μουσικός, αλλά με πολλές αποτυχημένες προσπάθειες. Όλη του τη ζωή πάλευε να μην ενταχθεί στο σύστημα, αλλά έρχεται η ημέρα που η παλιά του φίλη Τσάστιτη ξαναεμφανίζεται στη ζωή του, αλλαγμένη και πετυχημένη, ως μάνατζερ καλλιτεχνών και όχι μόνο. Μετά από έγκριση του μουσικού παραγωγού Φλάντερς και της Μπλάνστσαρντ που έχει την εταιρεία μάρκετινγκ, ο Χάρρυ ξεκινάει την καριέρα που ονειρευόταν… Καταλυτικό ρόλο παίζει η εμφάνιση της Γυναίκας χωρίς όνομα που γίνεται η τραγουδίστρια του γκρουπ Zand The Band. Παρόλα αυτά, ο Χάρρυ βιώνει μια εσωτερική μάχη. Η σωματική του ενέργεια ελαττώνεται, οι άμυνές του καταρρέουν. Μάχεται να κρατηθεί. Τα πρόσωπα που τον κυκλώνουν αλλάζουν, μεταμορφώνονται, τον κατατροπώνουν.
«Οι άνθρωποι πάντα αλλάζουν. Οι εμπειρίες, τα βιώματα, καθορίζουν το ποιος είσαι… Αξίες; Όλο γι’ αυτές μιλούν οι άνθρωποι. Διατυμπανίζουν πως είναι βαθιά ριζωμένες μέσα τους! Αλλά όλα αλλάζουν και οι αξίες πρώτες-πρώτες. Ο άνθρωπος είναι το πιο εύπλαστο υλικό. Ανάλογα με τις συνθήκες ζει και επιβιώνει! Προσαρμόζεται και βρίσκει άλλοθι για να συμβιβαστεί. Το ανθρώπινο είδος είναι μαγικό… μπορεί να σε εκπλήξει με τις πράξεις του και τα όριά του. Ανάλογα με τις συνθήκες… Ζει και… Αλλάζει. Μα πάνω απ’ όλα αλλάζει για τη δόξα! Οι ακατάπαυστες μεταμορφώσεις της δόξας κάνουν τους ανθρώπους να μεταλλάσσονται για να μπορέσουν να καταπραΰνουν τη δίψα τους για αυτήν»!

Εβελίνα Παπούλια, Μαίρη Καλδάρα

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφέας: Παπούλια, Εβελίνα -Καλδάρα, Μαίρη
Σκηνοθεσία: Παπούλια, Εβελίνα
Σκηνικός χώρος: Μήτσιος, Στάθης
Φωτισμοί: Μήτσιος, Στάθης
Κοστούμια: Λότου, Έρη
Μουσική: Zand the Band -Παπαθεοδώρου, Φώτης
Σχεδιασμός ήχου: Παπαθεοδώρου, Φώτης
Χορογραφία: Παπούλια, Εβελίνα
Κίνηση: Παπούλια, Εβελίνα
Χορογραφία: Βόικου, Πόλυ
Κίνηση: Βόικου, Πόλυ
Βοηθός σκηνοθέτη: Μπομποτά, Αλίκη
Οργάνωση παραγωγής: Σαμαρτζίδου, Αθηνά

Διανομή:
Ψυχράμης, Απόστολος (Χάρρυ Ζαντ)
Καλπενίδου, Σοφία (Ενέργεια)
Βόικου, Πόλυ (Τσάστιτη Μαουντρέλ)
Παπούλια, Εβελίνα (Γυναίκα)
Παπαθεοδώρου, Φώτης (Τάμερ Φλάντερς)

Σημείωση Καλλιτεχνικής Διανομής
Ευχαριστούμε θερμά τους: Ι. Μιχαηλίδη, Τ. Χάνο, Α. Πελτέκη, Γ. Ρούφα, Π. Περάκη, Α. Αβραάμ, Α. Κατζίδη, Β. Γεωργιάδου, Α. Μπομποτά, Κ. Μπαλάσκα, Β. Καλογεράτου, Β. Μάγειρο, Ά. Παντελίδου, Μ. Αηδονίδου, Γ. Αθανασίου, Σ. Λαζαρίδου, Χ. Τσάβο, Θ. Κασαπίδη, Α. Δ. Ροροπούλου & Φ. Γεωργακόπουλου για τη συμμετοχή τους στο βίντεο της παράστασης. Οι φωτογραφίες στο βίντεο της παράστασης είναι των: Μ. Αγριμάκη & Ε. Καλπενίδου (Telitsa)

Μονή Λαζαριστών – Μικρό θέατρο

(27/04/2012 – 29/04/2012)
Πληροφορίες & κρατήσεις για τις παραστάσεις του “Κοινωνικού Θεατροπωλείου” μπορούν να γίνουν τηλεφωνικά στα ταμεία του ΚΘΒΕ 2315 200200.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/4/2012 “ΔΙΨΑ” ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ Μ. ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ
ΣΑΒΒΑΤΟ 28/4/2012 “ΔΙΨΑ” ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ Μ. ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ
ΚΥΡΙΑΚΗ 29/4/2012 “ΔΙΨΑ” ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ Μ. ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

Leave A Comment

Ημερολόγιο καταχωρήσεων

April 2012
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Επικοινωνία

Ε-mail: info@avertotheatro.gr ή avertotheatro@yahoo.gr
τηλέφωνα: 2310. 524006 κινητό: 6940.704900

Ο χώρος μας βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης επί της οδού ΠΤΟΛΕΜΑΙΩΝ* 26, 4ος Όροφος, μεταξύ των οδών ΣΥΓΓΡΟΥ και ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΩΝ (στάση “Αντιγονιδών”).

δείτε και στον χάρτη...