“In Other Rooms” (Pinter) “Pinter Centre” (Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.)

Η παράσταση Pinter: In Other Rooms από το `Pinter Centre` του Goldsmiths College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου έρχεται στο Τελλόγλειο (Αγίου Δημητρίου 159Α) για τρεις μοναδικές βραδιές Παρασκευή 25, Σάββατο 26 στις 8 μ.μ. και Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 7.00 μ.μ. . Η παράσταση αποτελείται από επτά μονόπρακτα του Νομπελίστα Harold Pinter, ο οποίος κατατάσσεται στους σημαντικότερους βρετανούς μεταπολεμικούς θεατρικούς συγγραφείς. Πληροφορίες: 2310247111 και 2310991610 (η παράσταση είναι στα αγγλικά).

Πρόκειται για συρραφή των έργων του Party Time, The Examination, Press Conference, Mountain Language, Night, Victoria Station, A New World Order, την οποία έχει επιμεληθεί ο Robert Gordon, και τα οποία παρουσιάζονται σε ενιαία παράσταση.

Η πρωτοβουλία για την υλοποίηση της παράστασης ανήκει στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, το Τμήμα Θεάτρου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., ενώ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των πρυτανικών αρχών του Α.Π.Θ. και με την υποστήριξη του Βρετανικού Συμβουλίου.

Η παράσταση θα μεταφέρει τους θεατές στην ιδιαίτερη ατμόσφαιρα των παραπάνω θεατρικών έργων, μετατρέποντας γιορτινές συναντήσεις σε μυστικούς χώρους ανάκρισης και βασανιστηρίων ή σε προσωπικούς χώρους, όπου οι διάλογοι εναλλάσσουν το εύθυμο με το μακάβριο, το παράλογο με το σοκαριστικό. Σκοπός της παράστασης είναι να φέρει τους θεατές σε επαφή με σημαντικές πτυχές του πιντερικού έργου, που μέχρι σήμερα ήταν γνωστές κυρίως στον κύκλο των μελετητών του συγγραφέα, αποκαλύπτοντας έτσι κάποια από τα μικρά του αριστουργήματα (Party Time, Victoria Station, The Examination, Night), τα οποία έχουν σπάνια παρουσιαστεί εκτός των πανεπιστημιακών τειχών. Κάποια μάλιστα από αυτά είναι έργα της ύστερης περιόδου της ζωής του που σπάνια έχουν παιχτεί εκτός Λονδίνου.

Η παράσταση Pinter: In Other Rooms είναι μέρος του ερευνητικού προγράμματος «Beyond the Linear Narrative` («Πέρα από τη γραμμική αφήγηση») του Pinter Centre και επιχορηγείται από το «Συμβούλιο Έρευνας Τεχνών και Ανθρωπιστικών Σπουδών» AHRC (Arts and Humanities Research Council).

Το Pinter Centre, κέντρο έρευνας για την τέχνη του θεάματος και της δημιουργικής γραφής, λειτουργεί στο πλαίσιο του Κολλεγίου Goldsmiths (University of London) ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2003 με επίτιμο πρόεδρο τον ίδιο τον Harold Pinter. Το Κέντρο έχει στόχο να προωθεί όλες τις πτυχές της θεωρίας και της πρακτικής του θεάματος και της δημιουργικής γραφής. Το ερευνητικό κέντρο Pinter Centre ασχολείται κυρίως με μετα-αποικιοκρατική λογοτεχνία και θεάματα όπως επίσης και με τη λογοτεχνία και θεάματα της διασποράς και τους τρόπους με τους οποίους η σύγχρονη καλλιτεχνία διαμορφώνει νέες φόρμες για να ανταποκριθεί στην πολυπολιτισμική διάσταση του κόσμου στον οποίο ζούμε. Το Κέντρο επίσης εστιάζει το ενδιαφέρον του σε ζητήματα φύλου και στην έρευνα πάνω στο σώμα και την αναπαράστασή του.

Στρογγυλό Τραπέζι

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των παραστάσεων θα πραγματοποιηθεί στρογγυλό τραπέζι το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. για το έργο του Harold Pinter, το οποίο θα συντονίζει η Ελισάβετ Σακελλαρίδου, θεατρολόγος, καθηγήτρια του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΑΠΘ και θα συμμετέχουν με σύντομες ανακοινώσεις οι: Robert Gordon, σκηνοθέτης της παράστασης, Ελισάβετ Σακελλαρίδου, Τόνια Τσαμούρη, θεατρολόγος και Ξένια Αηδονοπούλου, θεατρολόγος, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό στην οποία θα υπάρχει διερμηνέας εάν χρειαστεί. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ταυτότητα της παράστασης

Σκηνοθέτες: Robert Gordon & David Peimer
Βοηθός σκηνοθέτη: Julia Stenton
Επιμέλεια κειμένου: Robert Gordon
Παραγωγή: Neil Franklin
Οργάνωση παραγωγής: Georgina Ratnatunga
Εκτέλεση παραγωγής: Guillermo Prieto

Παίζουν:
Jonathan Stephenson, Tim Hayward, Hannah-Jane Pawsey, Sinead Beary, Chloe Lewis, Jessica Butcher, Neil John Gibson, Finnigan Morris

ΧΡΗΣΙΜΑ

Παραστάσεις: 25-27 Νοεμβρίου 2011

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο στις 20:00 και Κυριακή στις 19:00

Χώρος: Εκθεσιακός χώρος του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ., Αγίου Δημητρίου 159Α

Εισιτήρια: 15€ Γενική είσοδος // 7€ Μειωμένο – νεανικό για άτομα έως 32 ετών

Ελεύθερη είσοδος για τους φοιτητές των Τμημάτων Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Θεάτρου Α.Π.Θ.

Πληροφορίες: 2310247111 και 2310991610

Η παράσταση είναι στα αγγλικά.

Leave A Comment

Ημερολόγιο καταχωρήσεων

November 2011
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Επικοινωνία

Ε-mail: info@avertotheatro.gr ή avertotheatro@yahoo.gr
τηλέφωνα: 2310. 524006 κινητό: 6940.704900

Ο χώρος μας βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης επί της οδού ΠΤΟΛΕΜΑΙΩΝ* 26, 4ος Όροφος, μεταξύ των οδών ΣΥΓΓΡΟΥ και ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΩΝ (στάση “Αντιγονιδών”).

δείτε και στον χάρτη...