Ελληνική Νομαρχία (αγνώστου) Κ.Θ.Β.Ε (γκαράζ της Μονής Λαζαριστών)

Συμμετέχοντας στα 46α Δημήτρια το Κ.Θ.Β.Ε. παρουσιάζει την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου και το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στις 21.00 την παράσταση «Ελληνική Νομαρχία» σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα στο γκαράζ της Μονής Λαζαριστών με ελεύθερη είσοδο.

Η Ελληνική Νομαρχία είναι ένα εμβληματικό κείμενο αγνώστου συγγραφέα που εκδόθηκε το 1806και πραγματεύεται τη χρηστή διοίκηση του Κράτους. Πρόκειται για ένα ρηξικέλευθο και αναπάντεχα επίκαιρο κείμενο, το οποίο παρουσιάστηκε από το Κ.Θ.Β.Ε. για πρώτη φορά στο θέατρο, σε μια παράσταση-σχόλιο για το «ελληνικό δαιμόνιο», σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, τον Μάιο του 2011,στο Γκαράζ της Μονής Λαζαριστών.

Ο Ανώνυμος Έλλην επιχειρεί να αφυπνίσει το πνεύμα του υπόδουλου ελληνισμού και να το μπολιάσει με τον αέρα της επανάστασης για την ίδρυση ενός κράτους δικαίου επηρεασμένου από τις αρχές του Διαφωτισμού.
Με αναφορές στο ιστορικό παρελθόν εντοπίζει τις αιτίες της πνευματικής καθυστέρησης του σκλαβωμένου τόπου, ενώ με συμβουλές και παραινέσεις για το παρόν και το μέλλον επιχειρεί να οπλίσει το πνεύμα του υπόδουλου ελληνισμού με κουράγιο, αυτοπεποίθηση, γνώση και να χαράξει τις γενικές γραμμές της πάλης για την απελευθέρωση της Ελλάδας.

Πατρίδα, ελληνισμός, ελευθερία, γνώση, μνήμη, ισότητα, στοχασμός, κουράγιο, επανάσταση: Ο Ανώνυμος Έλλην καλεί τον κάθε Έλληνα σε μια διαδικασία καταβύθισης στην ιστορική μνήμη, σε μια διαδικασία επαφής με το δαιμονικό συλλογικό ασυνείδητο της φυλής του.

Η ψυχή του άγνωστου συγγραφέα είναι γεμάτη ελληνισμό, ανθρωπιά και αγωνιστικό πνεύμα.

Η ταυτότητα του συγγραφέα δεν έχει τόση σημασία. Γιατί έτσι συμβολίζει καλύτερα τον ανώνυμο Έλληνα, τον κάθε Έλληνα, που πονάει για την πατρίδα του, ονειρεύεται το μέλλον και δεν διστάζει να διακινδυνεύσει, αιωρούμενος, ακόμα και την ίδια του την ύπαρξη.

«Στοχάσου και αρκεί».
Γιάννης Ρήγας

Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρήγας
Επιμέλεια σκηνικού χώρου: Πένυ Ντάνη
Κοστούμια: Χρήστος Μπρούφας
Ηχητικός σχεδιασμός: Γιώργος Χριστιανάκης
Χορογραφία: Μπέττυ Δραμισιώτη
Οργάνωση παραγωγής: Ροδή Στεφανίδου

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Λουκία Βασιλείου, Δημήτρης Καρτόκης, Χρήστος Παπαδημητρίου, Αμαλία Ταταρέα, Αντιγόνη Φρυδά.

Συμμετέχουν οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ: Τρυφωνία Αγγελίδου, Διαμαντής Αδαμαντίδης, Δήμητρα Βήττα, Λίλα Βλαχοπούλου, Νικόλαος Κεπεσίδης, Ελένη Κιλινκαρίδου, Μαρία-Ελισάβετ Κοτίνη, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, Μαρία-Χριστίνα Ράπτη, Γιάννης Σαμψαλάκης, Φίλιππος Τσαουσέλης, Δήμητρα Τσισμαλίδου, Μαρίκα Φωτοπούλου

Leave A Comment

Ημερολόγιο καταχωρήσεων

September 2011
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Επικοινωνία

Ε-mail: info@avertotheatro.gr ή avertotheatro@yahoo.gr
τηλέφωνα: 2310. 524006 κινητό: 6940.704900

Ο χώρος μας βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης επί της οδού ΠΤΟΛΕΜΑΙΩΝ* 26, 4ος Όροφος, μεταξύ των οδών ΣΥΓΓΡΟΥ και ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΩΝ (στάση “Αντιγονιδών”).

δείτε και στον χάρτη...