“Πέτρα της υπομονής” (Για μία μόνο παράσταση στο Θέατρο Σοφούλη)

Η “Πέτρα της υπομονής”, για μόνο μία παράσταση την Τετάρτη 11 Μαΐου 2011 στις 21:00 στο θέατρο Σοφούλη (Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη) είναι μια παράσταση με θέμα τη θέση της γυναίκας στο Αφγανιστάν σήμερα, και όχι μόνο, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη.(Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310423925)

Δυο χρόνια μετά την μεγάλη του επιτυχία «Εδώ», που αφορούσε τους μετανάστες. Η παράσταση είναι βασισμένη στο βιβλίο του Ατίκ Ραχίμι «Η πέτρα της υπομονής», που χαρακτηρίστηκε ένα μικρό αριστούργημα και το 2008 κέρδισε το βραβείο Goncourt, το σημαντικότερο λογοτεχνικό βραβείο της Γαλλίας.

Σύμφωνα με την περσική μυθολογία, υπάρχει μια μαγική πέτρα που τη βάζεις μπροστά σου και της λες όλα σου τα βάσανα, τους πόνους, όλα σου τα μυστικά… Μέχρι που μια μέρα η πέτρα σκάει, εκρήγνυται.

Κι εκείνη ακριβώς τη μέρα λυτρώνεσαι.

Μια νεαρή γυναίκα μιλά στον άντρα της που είναι σε κώμα, για τη σχέση τους, τα όνειρά της, τη ζωή της, τα θέλω της, για τον πόλεμο, τη βία, τη θρησκεία, το φόβο, τον έρωτα … Του εξομολογείται για πρώτη φορά αλήθειες που ίσως κάθε γυναίκα σ’ αυτόν τον κόσμο, θέλει να πει στο σύντροφο της αλλά δεν το τολμά… Και μάλλον κρύβει μέσα της, αλήθειες γυναικών από κάθε γωνιά της γης. Σε αυτό το παραλήρημα, αποφασίζει να του φανερώσει και το μεγάλο της μυστικό… Και ο άντρας της, γίνεται γι’ αυτήν η πέτρα της υπομονής…

Συντελεστές

Διασκευή/ Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης

Παραγωγή: Γιώργος Λυκιαρδόπουλος – Λυκόφως ΑΜΚΕ

ΔΙΑΝΟΜΗ:

Γυναίκα: Νεκταρία Γιαννουδάκη

Άντρας: Γιώργος Πούλης

Παράσταση: Τετάρτη 11 Μαΐου 2011 στις 21:00

Χώρος: Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη

Εισιτήρια: 10 ευρώ

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310423925

Leave A Comment