“Αγαπητέ μπαμπά” (Milena Bogavac) Ομάδα ΠΑΠΑΛΑΝΓΚΙ (Θέατρο Αμαλία)

Η Ομάδα ΠΑΠΑΛΑΝΓΚΙ παρουσιάζει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Προτάσεις -2011″, που οργανώνει για τέταρτη χρονιά η Πειραματική Σκηνή της “Τέχνης” στο θέατρο «Αμαλία» της Θεσσαλονίκης (Αμαλίας 71 & Παρασκευοπούλου)  το έργο της Milena Bogavac “Αγαπητέ μπαμπά” σε σκηνοθεσία Τάσου Αγγελόπουλου  την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7  Μαΐου στις 9 μ.μ. Πληροφορίες –προπώληση: 2310.821483.

Ένα δεκαπεντάχρονο κορίτσι, η Μάλι, μεγαλώνει στους δρόμους του μεταπολεμικού Βελιγραδίου, στέλνοντας ταχυδρομικές κάρτες σε έναν απόντα πατέρα. Δίπλα της η μητέρα της, ανίκανη να ξαναβρεί τον εαυτό της, ο αδελφός της ο Φίλιπ, βαποράκι, και κυρίως ο Μπάνε, ο έφηβος “κολλητός” της, συνένοχος στα μικροαδικήματα αλλά και στα όνειρα. Μια σκληρή ιστορία για ανθρώπους που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τον κόσμο που γκρεμίζεται γύρω τους. Ένα έργο γραμμένο σε ωμή γλώσσα, για αυτά που είναι δίπλα μας και δεν θέλουμε να τα δούμε. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο μιας νέας βραβευμένης συγγραφέως, σε μια ονειρική, γρήγορη και νεανική παράσταση.

Διανομή

Παίζουν: Πέτρος Βερβερής, Άννα Ευθυμίου, Ζωή Κυριακίδου, Βασίλης Λιάκος, Αγγελική Μιχαλοπούλου, Χρήστος Τανταλάκης, Λιάνα Ταουσιάνη.

Συντελεστές

Μετάφραση: Τάσος Αγγελόπουλος

Σκηνοθεσία: Τάσος Αγγελόπουλος

Σκηνικά-Κοστούμια: Αντρέας Παρασκευόπουλος

Κίνηση: Κωνσταντίνος Κατσαμάκης

Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Video: Κώστας Παυλίδης

Βοηθός σκηνογράφου: Αντώνης Αντωνίου

Φωτογραφίες: Γιάννης Σκαρλάτος

Οργάνωση παραγωγής: Φαίη Πανουσοπούλου -Ιφιγένεια Μπουφίδου

Η συγγραφέας

Η συγγραφέας Milena Bogavacν γεννήθηκε στο Βελιγράδι το 1982 και αποφοίτησε από το Τμήμα Δραματουργίας της Σχολής Παραστατικών Τεχνών της Σερβίας. Είναι ιδρυτικό μέλος του Drama Mental Studio όπου εργάζεται ως δραματουργός, ποιήτρια και σκηνοθέτης. Έργα της (μεταξύ των οποίων τα North Face, Crvena και Fake Porno) έχουν παιχτεί στο Εθνικό Θέατρο της Σερβίας και σε άλλα θέατρα της χώρας της, αλλά και του εξωτερικού (Εθνικό Θέατρο του Όσλο, Biennale στο Wisbaden Γερμανίας κ.α.) και έχουν μεταφραστεί σε πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες. Το Αγαπητέ μπαμπά γράφτηκε το 2003 στο Βελιγράδι και κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό Καλύτερου Σύγχρονου Έργου. Εκτός από τη Σερβία, παρουσιάστηκε στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.

Παπαλάνγκι

Η θεατρική ομάδα ιδρύθηκε το 2010 στην Αθήνα. Απαρτίζεται από αποφοίτους του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. και της Δραματικής Σχολής του Κ.Θ.Β.Ε., με συντονιστή τον Τάσο Αγγελόπουλο. Πρώτη παράσταση του έργου: Θέατρο «Φούρνος», 19 Ιανουαρίου 2011.

ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑ: Αμαλίας 71 και Παρασκευοπούλου

Τηλέφωνο: 2310 821483

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 15 € & 10 €

Leave A Comment