“Τα 13 ρολόγια” (James Thurber) Ομάδα Καλλιτεχνών ΟΥΓΚΑ ΚΛΑΡΑ -Θέατρο “3ος Όροφος”

Τελευταίες 2 παραστάσεις την Πέμπτη 24/2 στις 21:00 και το Σάββατο 26/2 στις 19:00, στο Θέατρο 3ος Όροφος, Καθολικών 4, η Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα ζωντανεύει επί σκηνής το μαγικό παραμύθι Τα 13 Ρολόγια του βραβευμένου Αμερικανού συγγραφέα Τζέημς Θέρμπερ. (Κρατήσεις:  2310 535 747)

Μια μουσικοθεατρική παράσταση που απευθύνεται σε κάθε ηλικία και η οποία έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής από το κοινό στις πρώτες της παρουσιάσεις.

Ένας παγερός και κακότροπος Δούκας που έχει σκοτώσει το Χρόνο, ένας πρίγκιπας που το όνομα του αρχίσει από Ξ αλλά και δεν αρχίζει, μια πριγκίπισσα πιο λαμπερή από την λάμψη του ήλιου, ένας Γκόλουξ που ξεχνά ακόμα κι αυτά που δεν θυμάται και μια αποστολή ζωής και θανάτου ενάντια στο απόλυτο Κακό, μπλέκονται με μουσικούς αυτοσχεδιασμούς και θεατρική δράση δημιουργώντας επί σκηνής τα δεκάδες πρόσωπα ενός παραμυθένιου άθλου σε μια παράσταση σε μια παράσταση υψηλής μουσικής ποιότητας και σκηνικού θεάματος γεμάτη χιούμορ και ανατροπές.

Ταυτότητα της παράστασης:

Συγγραφέας: Τζέημς Θέρμπερ
Δραματοποίηση και επεξεργασία κειμένου – στίχοι τραγουδιών: Πένυ Φυλακτάκη
Σκηνοθεσία -Ερμηνεία: Δημήτρης Σακατζής
Μουσικοί: Λεωνίδας Κυρίδης, μπάσο, Χρήστος Μπάρμπας, πνευστά
Παναγιώτης Μανουηλίδης, κιθάρα, Νίκος Ψοφογιώργος, κρουστά
Έλσα Μουρατίδου, φωνή
Animation: Ίλια Κατσαρίδου
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Art Minds, Δάφνη Μουστακλίδου, 6972294695, dafni.artminds@gmail.com,

Χώρος: Θέατρο 3ος Όροφος, Καθολικών 4, τηλ. 2310535747

Διάρκεια: 70’
Εισιτήρια: 15 ευρώ, φοιτητικό 10 ευρώ.

Η Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Λίγα λόγια για το συγγραφέα

Ο James Thurber γεννήθηκε στο Οχάιο το 1894. Σε ένα παιδικό ατύχημα έχασε το ένα του μάτι και αργότερα, εξαιτίας της έλλειψης ιατρικής τεχνολογίας τυφλώθηκε εντελώς. Κατά τη διάρκεια της παιδικής του ηλικίας, δεν ήταν σε θέση να συμμετάσχουν σε αθλητικές δραστηριότητες και δραστηριότητες λόγω του προβλήματος του, και έτσι ανέπτυξε μια δημιουργική φαντασία, η οποία πλημμυρίζει στα γραπτά του. Ξεκίνησε να εργάζεται ως ρεπόρτερ στην εφημερίδα The New Yorker το 1927. Η καριέρα του ως σκιτσογράφος ξεκίνησε το 1930 όταν ο εκδότης του βρήκε τυχαία μερικά από τα σχέδια του σε έναν κάδο απορριμμάτων και ενθουσιάστηκε. Εργάστηκε εκεί με την ιδιότητα αυτή μέχρι τη δεκαετία του 1950.

Τα “13 ρολόγια” γράφτηκαν το 1950 και τον καθιέρωσαν στην Αμερικανική φανταστική λογοτεχνία, αν και για πολύ καιρό οι κριτικοί δεν ήξεραν που να το κατατάξουν. Το έργο έχει όλα τα στοιχεία του παραμυθιού αλλά χαρακτηρίζεται από οξύτατη παρατηρητικότητα, επιμονή στην ακριβολογία και τη λεπτομέρεια και κυρίως συνετή χρήση της φαντασίας.

Leave A Comment