Θεατρική Ομάδα “ριSκο”

Υπάρχει ή όχι έξοδος; (Από το φινάλε της παράστασης)Η Θεατρική Ομάδα “ρίSκo ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2009 από τους Δραμαλή Έφη, Λαμπούδη Λίλη, Μαυρίδη Χρήστο, Ρωμανίδου Νάντια και Σαββίδη Γιώργο. Είναι μια ανεξάρτητη ομάδα, αυτοχρηματοδοτούμενη, η οποία εμπνέεται και επιμένει να λειτουργεί σε όλα της τα επίπεδα με το πνεύμα της συλλογικότητας.
Η επιθυμία της πρακτικής ενασχόλησης με το θέατρο καθώς και η εμπειρία των μελών της, από διάφορα εργαστήρια και ομάδες της πόλης, οδήγησαν στη δημιουργία αυτής της ομάδας.

Πρώτη παράσταση της ομάδας υπήρξε  “Η δολοφονία της οδού Αποντάκα” μια δουλειά πάνω στο κείμενο του Χοσέ Τριάνα “Η νύχτα των δολοφόνων”. Μια παραγωγή που πραγματοποιήθηκε με την εποπτεία –εμψύχωση του σκηνοθέτη της παράστασης Βαγγέλη Οικονόμου και παρουσιάστηκε στο Χώρο Δράσης της Πειραματικής Σκηνής της Μονής Λαζαριστών στις 16 Ιουνίου 2010 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργάνωσε το Κ.Θ.Β.Ε. με τίτλο: “TO ACT OR NOT TO ACT?”.

Η παράσταση θα επαναληφθεί στο Studio “Κοιτώνες” στο στρατόπεδο του Κόδρα στην Καλαμαριά όλο το Φεβρουάριο του 2011, κάθε Παρασκευή, Σάββατο, στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00.

Πρεμιέρα Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011 στις 21.00

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

“Η δολοφονία της οδού Αποντάκα”

 

Μετάφραση-προσαρμογή -σκηνοθεσία: Βαγγέλης Οικονόμου
Σκηνικά –Κοστούμια -Μουσική επιμέλεια: Θ.Ο. “ρίSκο”
Φωτισμοί: Στράτος Κουτράκης

ΔΙΑΝΟΜΗ: (με τη σειρά που εμφανίζονται)

ΛΑΛΟ: Γιώργος Σαββίδης –Χρήστος Μαυρίδης
ΚΟΥΚΑ: Νάντια Ρωμανίδου – Λίλη Λαμπούδη
ΜΠΕΜΠΑ: Έφη Δραμαλή

 

Βοηθός σκηνοθέτη: Φανή Αραμπατζίδου
Βοηθός φωτιστή: Έλενα Κώτση.
Χειρισμός κονσόλας ήχου: Ειρήνη Σταυρέ

Λίγα λόγια για την παράσταση

 

Ένας άστεγος θίασος, πέντε νέων ηθοποιών στην προσπάθειά τους να ανεβάσουν το θεατρικό έργο “Η νύχτα των δολοφόνων” του Χοσέ Τριάνα, βρίσκουν έναν υπόγειο “εγκαταλελειμμένο” χώρο και το χρησιμοποιούν για τις τελευταίες πριν την παράσταση πρόβες τους. Χωρίς δικά τους σκηνικά, κοστούμια και φροντιστήριο, προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν, αυτοσχεδιαστικά, ό,τι βρίσκουν μέσα σ’ αυτόν το χώρο. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ως θίασος, τα διαφορετικά τους κίνητρα, καθώς και το ίδιο το κείμενο έχουν ως αποτέλεσμα να αναπτύσσονται συγκρούσεις μεταξύ τους, οι οποίες θέτουν ανά πάσα στιγμή σε κίνδυνο την ύπαρξη της ίδιας της πρόβας -παράστασης.
Η υπόθεση του έργου που ετοιμάζουν, αφορά σε τρία ενήλικα άτομα τα οποία είναι “παγιδευμένα” στο υπόγειο του πατρικού τους σπιτιού. Εκεί, μέσα σε ένα περιβάλλον γεμάτο προσωπικές μνήμες, οδηγούνται σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι, με διάσταση ψυχοδράματος για τους τρεις “χαρακτήρες” του κειμένου, αλλά και για τους ηθοποιούς του θιάσου που τους υπερασπίζονται. Το θέμα του: «Η δολοφονία των γονιών».
(Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους).

Leave A Comment

Ημερολόγιο καταχωρήσεων

December 2010
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Επικοινωνία

Ε-mail: info@avertotheatro.gr ή avertotheatro@yahoo.gr
τηλέφωνα: 2310. 524006 κινητό: 6940.704900

Ο χώρος μας βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης επί της οδού ΠΤΟΛΕΜΑΙΩΝ* 26, 4ος Όροφος, μεταξύ των οδών ΣΥΓΓΡΟΥ και ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΩΝ (στάση “Αντιγονιδών”).

δείτε και στον χάρτη...