ΠΑΡΑΤΑΣΗ “Το μικρό μου πόνι” του Πάκο Μπεθέρα

Μετά από 8 sold out παραστάσεις, η θεατρική ομάδα ριΣκο και το Αβέρτο θέατρο παρουσιάζουν το έργο του πολυβραβευμένου συγγραφέα Paco Bezerra , “Tο μικρό πόνι”, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Οικονόμου , στο Vis motrix performance studio (Έδισον 4, περιοχή νέου δημαρχιακού μεγάρου Θεσσαλονίκης) , για ακόμα 2 παραστάσεις Σάββατο 22 Δεκεμβρίου στις 9.00 μ.μ. και την Κυριακή 23 στις 7.00
Πληροφορίες- Κρατήσεις: 6943 649 009

Για το έργο 
Ο Λουίσμι, ένα δεκάχρονο αγόρι, φοράει στην πλάτη του τη σχολική του σάκα που απεικονίζει ήρωες από τη σειρά «Μικρό μου πόνι». Η σάκα γίνεται αφορμή για να γίνει θυμά σχολικού εκφοβισμού. Το σχολείο καλεί τους γονείς του για να τους ενημερώσει ώστε να μην πείσει τον Λουίσμι να αποχωρήσει τη σάκα του. Οι γονείς, Χάιμε και Ιρένε, τυφλωμένοι από εγωισμούς και κοινωνικά στερεότυπα μιλούν συνέχεια για το παιδί τους, αλλά ποτέ με το παιδί τους. Μια οικογένεια που απομακρύνεται συνέχεια από το παιδί και ένα σχολείο που αντιτίθεται σε όλα αυτά τα παιδιά που ξεφεύγουν από τον γενικό κανόνα, του “φυσιολογικού”.

Ένα επίκαιρο, το οποίο αφορά στο σχολικό εκφοβισμό (bullying) -αυτήν τη σκληρή πραγματικότητα στην οποία παγιδεύονται όλο και περισσότερα παιδιά στις μέρες μας- που μας προβληματίζει σχετικά με την ελευθερία, το φόβο και τις προκαταλήψεις της κοινωνίας, και που μας αφορά όλους. .

Ο συγγραφέας, Paco Bezerra, εμπνεύστηκε το έργο από αληθινά γεγονότα που έλαβαν μέρος στις ΗΠΑ το 2014. Η σειρά «My Little Pony» (η οποία αφιερώνει τα κεφαλαία της στη μαγεία της φιλίας και τις αξίες της συντροφικότητας), έχει γίνει απροσδόκητη από τα σύμβολα της μάχης ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό (bullying).

Για τον συγγραφέα, Paco Bezerra

Ο Πάκο Μπεθέρα γεννήθηκε στην Αλμερία το 1978. Σπούδασε Τεχνική και Υποκριτική στο Θεατρικό Εργαστήριο William Layton της Μαδρίτης και Δραματουργία και Θεατρικές Επιστήμες στην Ανώτατη Βασιλική Δραματική Σχολή της Μαδρίτης (RESAD). Έχει γράψει πάνω από 10 θεατρικά έργα, τα οποία έχουν αποσπάσει μερικά από τα σημαντικότερα βραβεία της Ισπανίας όπως τα: Εθνικό Βραβείο Δραματουργίας (2009), Εθνικό Βραβείο Θεάτρου Calderón de la Barca (2007), Ευρωπαϊκό Βραβείο Εurodram (2014), Θεατρικό Βραβείο Νέοι Δημιουργοί της Μαδρίτης (2005) κ.α
Τα σημαντικότερα έργα του είναι τα: “Μέσα στο χώμα”, “Grooming”, “Ventaquemada”, “Η γη των ήρεμων βουνών”, “Το σχολείο της ανυπακοής”, “Ο κύριος Γιε αγαπάει”. τους δράκους”, “Τώρα αρχίζουν οι διακοπές” (εμπνευσμένο από τον “
Εκτός από δραματουργός, είναι στιχουργός και μόνιμος συνεργάτης του επιστημονικού θεατρικού περιοδικού Acotaciones. Επίσης, έχει συντονίσει πολλά σεμινάρια και εργαστήρια δραματουργίας σε διάφορα πανεπιστήμια και φεστιβάλ.

Ταυτότητα παράστασης 

Συγγραφέας: Paco Bezerra
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Οικονόμου 
Σκηνικά-Κοστούμια: Νάσια Λάζου
Φωτισμοί: Στράτος Κουτράκης
Μουσική επιμέλεια: Βαγγέλης Οικονόμου
Προβολή βίντεο: Διονύσης Θάνος &Σιδέρης Νανούδης

ΔΙΑΝΟΜΗ:
ΧΑΙΜΕ: Χρήστος Παληογιάννης
ΙΡΕΝΕ: Έλενα Δαμίγου

Χειρισμός κονσόλας φωτισμού: Αγγέλα Μπολέτση
Χειρισμός κονσόλας ήχου -video: Ορέστης Παλιαδέλης

Σχεδιασμός έντυπου υλικού: Αντώνης Ντεβετζιδάκης
Σχέδιο αφίσας: “daddy”-https://www.facebook.com/daddyshirts/
Teaser: Σιδέρης Νανούδης
Φωτογραφίες παράστασης: Νάσια Λάζου
Δημόσιες σχέσεις & Επικοινωνία: Ελενα Δαμίγου

Συμπαραγωγή: Αβέρτο Θέατρο -Θεατρική Ομάδα ριSκο

Θεατρική Ομάδα ριSκο 

Ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2009 με τη μορφή μη κερδοσκοπικής εταιρείας Είναι μια ομάδα που επιμένει να λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα με το πνεύμα της συλλογικότητας. Εμψυχωτής της ομάδας και σκηνοθέτης, στις περισσότερες παραστάσεις της, ο Βαγγέλης Οικονόμου. Η θεατρική ομάδα ριSκο, χωρίς μόνιμη θεατρική στέγη, φιλοξενείται στο “Αβέρτο Θέατρο” με το οποίο συνεργάζεται από την ίδρυσή του.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

“Η δολοφονία της οδού Αποντάκα” (“Los Asesinos”) Χοσέ Τριάνα, 2010, 2011.”Homo Apographycus” Μιχαήλ Άνθη (συμμετοχή: “Απογραφή πληθυσμού” στα 46α Δημήτρια, 2011), σε σκηνοθεσία Φανής Αραμπατζίδου. “Τα εργαζόμενα κορίτσια… δε γερνούν ποτέ!”(“Factory girls”) Frank McGuinness, 2011. “Τίποτα δικό μου” (“Have I none”) Edward Bond, 2012 – 2013. “Παιχνίδια Φόβου” (“Trio”) Kado Kostzer –Alfredo Arias, 2013. “Ο τίγρης” (“The tiger”) Murray Schisgal, 2014. “Γυναίκες χωρίς οξυγόνο!” (“Divorciadas, Evangelicas y Vegeterianas”) Gustavo Ott, 2014. “Seven -Ένα έργο για τη Γάζα” Κάρυλ Τσέρτσιλ (Συμμετοχή στην πρωτοβουλία της Ομάδας Θεάτρου Ars Moriendi) σε σκηνοθεσία Θάνου Νίκα, 2014 . “Η παρεξήγηση” (“Le maletendu”) Αλμπέρ Καμύ, 2015. “NO EXIT” (“Κεκλεισμένων των θυρών”) του Ζαν Πωλ Σαρτρ, 2016 -2017. “Νεριουμ Παρκ” του Josep Maria Miro,(Πανελλήνια πρεμιέρα)2018 .

INFO
ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ :
Σάββατο 21/12 στις 21.00
Κυριακή 22/12 στις 19.00

Vis motrix performance studio,
Έδισσον 4 (Έναντι του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης)

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 10 €
ΑΝΕΡΓΩΝ: 5 €

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ:
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ριΣκο: 6943 649 009

 

 

Leave A Comment