Αβέρτο Θεατρικό Εργαστήρι -“Βασικός Κύκλος Εκπαίδευσης” (2017 – 2018)

Αφορά σε ενήλικες  που θα ήθελαν να γνωρίσουν το Θέατρο και να δοκιμαστούν στο χώρο της υποκριτικής τέχνης, ανεξαρτήτου ηλικίας και προηγούμενης εμπειρίας, μέσω μια εκπαίδευσης που βασίζεται στις αρχές ενός Θέατρου Συλλογικής Δράσης.

Υπάρχουν δυο κύκλοι εκπαίδευσης:

α) “ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ”
β) “ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ”.

Για τη χρονιά 2017 -2018 ο κύκλος της “Εισαγωγής” θα λειτουργήσει κάθε Δευτέρα – Τετάρτη 5 – 8 μ.μ.

και ο κύκλος της “Εφαρμογής” κάθε Τρίτη – Πέμπτη 5 – 8 μ.μ.

Η παρακολούθηση του πρώτου κύκλου (της “Εισαγωγής“), είναι απαραίτητη, ανεξάρτητα προηγούμενης εμπειρίας. Τον δεύτερο κύκλο (της “Εφαρμογής“) τον παρακολουθούν όσες φορές το επιθυμούν, όσοι έχουν ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο.
Εμείς στο Αβέρτο Θεατρικό Εργαστήρι αντιμετωπίζουμε τη θεατρική πράξη ως μια τέχνη που ο οποιοσδήποτε το θελήσει μπορεί να ασχοληθεί με αυτήν.
Βασική μας αρχή η αξία της Συλλογικής Δράσης (όρος που περιλαμβάνει τη συνέπεια, την αυτοπειθαρχία, τη συνεργασία, τη συστηματική δουλειά και την αντίληψη για κοινή δημιουργία).
Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής του, το κάθε εκπαιδευόμενο μέλος, με βάση το είδος της διαμορφωμένης επιθυμίας του, το διαθέσιμο χρόνο του και φυσικά τις δυνατότητές του, έχει το δικαίωμα να επιλέξειτον τρόπο που θα ασχοληθεί με το Θέατρο.

Η εκπαίδευση είναι κυρίως πρακτική και γίνεται σε έναν ασφαλή και κατάλληλα –θεατρικά- διαμορφωμένο χώρο όπου οι εκπαιδευόμενοι προσέρχονται με άνετα ρούχα (φόρμες, κάλτσες κ.λ.π.).
Διδάσκονται όλα τα πρακτικά μαθήματα που έχουν να κάνουν με την τέχνη της υποκριτικής (θεατρική έκφραση, δυναμική ομάδας, καλλιέργεια ρυθμού και κινητικών δεξιοτήτων, φωνητική, αυτοσχεδιασμός, υποκριτική) όχι ως αυτόνομες ενότητες αλλά είναι ενσωματωμένα στη δομή του μαθήματος του κάθε εκπαιδευτή.
Στο πρόγραμμα εκπαίδευσης -μέσα στις ώρες της εκπαιδευτικής διαδικασίας- εντάσσονται ειδικά βραχυχρόνια σεμινάρια -διαλέξεις (το πολύ 20 ωρών), με αντικείμενα που συμπληρώνουν την εκπαίδευση και δίνουν ερεθίσματα στους εκπαιδευόμενους για μελέτη εκτός Εργαστηρίου (Ιστορία θεάτρου –Physical Theatre κ.α.).

Αναλυτικές πληροφορίες στις πιο συχνές ερωτήσεις για το Εργαστήρι.

Leave A Comment

Ημερολόγιο καταχωρήσεων

August 2017
M T W T F S S
« Jul   Sep »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Επικοινωνία

Ε-mail: info@avertotheatro.gr ή avertotheatro@yahoo.gr
τηλέφωνα: 2310. 524006 κινητό: 6940.704900

Ο χώρος μας βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης επί της οδού ΠΤΟΛΕΜΑΙΩΝ* 26, 4ος Όροφος, μεταξύ των οδών ΣΥΓΓΡΟΥ και ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΩΝ (στάση “Αντιγονιδών”).

δείτε και στον χάρτη...