Θεατρική Ομάδα “ριSκο” (Η δολοφονία της οδού Αποντάκα)

Υπάρχει ή όχι έξοδος;  (Από το φινάλε της παράστασης)Η Θεατρική Ομάδα «ΡΙΣ κ ο » ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2009 από τους Δραμαλή Έφη, Λαμπούδη Λίλη, Μαυρίδη Χρήστο, Ρωμανίδου Νάντια και Σαββίδη Γιώργο. Είναι μια ανεξάρτητη ομάδα, αυτοχρηματοδοτούμενη, η οποία εμπνέεται και επιμένει να λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα με το πνεύμα της συλλογικότητας.
Η επιθυμία της πρακτικής ενασχόλησης με το θέατρο καθώς και η εμπειρία των μελών της, από διάφορα εργαστήρια και ομάδες της πόλης, οδήγησαν στη δημιουργία αυτής της ομάδας.

Πρώτη παράσταση της ομάδας  «Η δολοφονία της οδού Αποντάκα» μια δουλειά πάνω στο κείμενο του Χοσέ Τριάνα «Η των δολοφόνων» . Μια παραγωγή που πραγματοποιήθηκε με την εποπτεία –εμψύχωση του σκηνοθέτη της παράστασης της Βαγγέλης Οικονόμου που παρουσιάστηκε στο Χώρο Δράσης της Πειραματικής Σκηνής της Μονής Λαζαριστών στις 16 Ιουνίου 2010 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που οργάνωσε το Κ.Θ.Β.Ε. με τίτλο: “TO ACT OR NOT TO ACT?”.

Η παράσταση που επαναλήφθηκε στο Studio “Κοιτώνες” στο στρατόπεδο του Κόδρα στην Καλαμαριά όλο το Φεβρουάριο του 2011, κάθε Παρασκευή, Σάββατο, στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00.

Πρεμιέρα Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011 στις 21.00

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

“Η δολοφονία της οδού Αποντάκα”

 

Μετάφραση-προσαρμογή -σκηνοθεσία: Βαγγέλης Οικονόμου
Σκηνικά –Κοστούμια -Μουσική επιμέλεια: Θ.Ο. “ρίΣκο”
Φωτισμοί: Στράτος Κουτράκης

ΔΙΑΝΟΜΗ: (με τη σειρά που εμφανίζεται)

ΛΑΛΟ: Γιώργος Σαββίδης –Χρήστος Μαυρίδης
ΚΟΥΚΑ: Νάντια Ρωμανίδου – Λίλη Λαμπούδη
ΜΠΕΜΠΑ: Έφη Δραμαλή

 

Βοηθός σκηνοθέτη: Φανή Αραμπατζίδου
Βοηθός φωτιστή: Έλενα Κώτση.
Χειρισμός κονσόλας ήχου: Ειρήνη Σταυρέ

Λίγα λόγια για την παράσταση

 

Ένας άστεγος θίασος, πέντε νέοι ηθοποιοί στην προσπάθειά τους να ανεβάσουν το θεατρικό έργο «Η των δολοφόνων» του Χοσέ Τριάνα , βρίσκουν έναν υπόγειο «εγκαταλελειμμένο» χώρο και το αυτοκίνητο για τις τελευταίες πριν από την παράσταση τους. Χωρίς δικά τους σκηνικά, κοστούμια και φροντιστήριο, προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν, αυτοσχεδιαστικά, ό,τι βρίσκουν μέσα σ’ αυτόν τον χώρο. Οι που αντιμετωπίζουν ως θίασος, τα διαφορετικά τους κίνητρα, καθώς και το ίδιο το κείμενο έχουν ως αποτέλεσμα να αναπτύσσονται συγκρούσεις μεταξύ τους οι οποίοι θέτουν ανά πάσα στιγμή σε κίνδυνο την ύπαρξη της ίδιας της πρόβας -παράστασης.
Η υπόθεση του έργου που ετοιμάζεται, αφορά τρία ενήλικα άτομα που είναι «παγιδευμένα» στο υπόγειο του πατρικού τους σπιτιού.Εκεί, μέσα σε ένα περιβάλλον γεμάτο προσωπικές μνήμες, οδηγούνται σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι, με διάσταση ψυχοδράματος για τους τρεις «χαρακτήρες» του κειμένου, αλλά και για τους ηθοποιούς του θείου που τους υπερασπίζονται. Το θέμα του: «Η δολοφονία των γονιών».
(Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανήλικους).

Leave A Comment